Απολογισμός ιεραποστολικών εξορμήσεων 2010-11

1
35
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Με την χάρη του Θεού, την υποστήριξη των πνευματικών μας πατέρων – υπευθύνων της προσπάθειάς μας, την ευλογία του κ.κ. Ανθίμου του Μητροπολίτου μας και τον προσωπικό αγώνα και την προσευχή των αδελφών – μελών του τομέα μας, άλλο ένα έτος ιεραποστολικών εξορμήσεων και χριστιανικής ομολογίας έφτασε στο τέλος του.

Οι προκαθορισμένες εξορμήσεις της αναστάσιμης περιόδου πραγματοποιήθηκαν κανονικά, παρά τις μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα, και ο λόγος του Θεού σπάρθηκε σε πολλά αμφιθέατρα και αίθουσες των πανεπιστημίων, καθώς και σε ένα ικανό ποσοστό καθηγητών.

Γενικότερα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 διανείμαμε μηνιαίως το περιοδικό μας, αμέτρητα φυλλάδια πνευματικού περιεχομένου και πολλές προσκλήσεις σε ομιλίες μας σε όλες τις σχολές του Α.Π.Θ. και του Πα.Μακ.. Ιδιαίτερα αισθητή στην τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά ήταν και η παρουσία μας στα Α.Τ.Ε.Ι., αν και η απόστασή τους από την πόλη σε συνδυασμό με την δαιδαλώδη αρχιτεκτονική των κτιριακών συγκροτημάτων και την μεγάλη έκταση του Ιδρύματος αποτελούσε μάλλον την πιο «κουραστική» επιλογή στο μηνιαίο πρόγραμμα των εξορμήσεων.

Ως προς το πνευματικό κομμάτι, θα λέγαμε πως όχι μόνο μεταδόθηκε κατά το δυνατόν ο λόγος του Θεού στους χώρους των πανεπιστημίων, αλλά και η ωφέλεια που αποκομίσαμε εμείς είναι άξια λόγου, διότι με την ιεραποστολή και την ομολογία ενώπιον των συμφοιτητών μας η χάρη πλεόναζε. Και οι αλλοιώσεις ψυχών, και οι μεταστροφές, αντιληπτές και μη, ολοένα και πλήθαιναν – με τη χάρη του Θεού πάντοτε.

 

«Εηγγελισάμην δικαιοσύνην ἐν ἐκκλησίᾳ μεγάλῃ… Τὴν δικαιοσύνην σου οὐκ ἔκρυψα ἐν τῇ καρδίᾳ μου, τὴν ἀλήθειάν σου καὶ τὸ σωτήριόν σου εἶπα· οὐκ ἔκρυψα τὸ ἔλεός σου καὶ τὴν ἀλήθειάν σου ἀπὸ συναγωγῆς πολλὴς» (Ψαλμ. λθ’ 10-11).

Η φετινή χρονιά ήταν για όλους μας ένα δώρο του Θεού. Εντούτοις, και τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης ανταποκρίθηκαν ενθέρμως στο κάλεσμά Του και άδραξαν κάθε ιεραποστολική ευκαιρία. Ο ζήλος πολλών αδελφών αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στα παραπάνω λόγια του ψαλμωδού.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να μας αξιώσει να συνεχίσουμε το βαρυσήμαντο έργο της ιεραποστολής κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ένα έργο που μόνο με τη χάρη του Θεού μπορεί και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Εάν γάρ ευαγγελίζομαι, ούκ εστί μοι καύχημα ανάγκη γαρ μοι επίκειται ουαί(!!!)εάν μη ευαγγελίζομαι»(Α’ Κορινθ. Θ’ 16).
    Καλή δύναμη παιδιά και στην νέα ακαδημαϊκή,ιεραποστολική χρονιά!Ο Κύριος να είναι μαζί μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ