- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Αντικατοχική εκδήλωση για την Κύπρο

Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση Εθνικού αναβαπτισμού, που οργάνωσαν οι Κύπριοι αδελφοί της “Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών”. Μια εκδήλωση που μας γέμισε εθνική περηφάνια και ενθουσιασμό, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε τους Εθνικούς μας Αγώνες.

Ήταν 15 του Νοέμβρη του 1983, όταν η Τουρκία, μετά τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Κύπρο το 74’, ανακήρυξε παράνομα το ψευδοκράτος στη κατεχόμενη Κύπρο με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Το ψευδοκράτος είναι απότοκο εγκλήματος πολέμου, το οποίο η Τουρκία θέλει να εξισώσει με το νόμιμο κράτος του νησιού, την Κυπριακή Δημοκρατία, διαλύοντας τη δεύτερη και δημιουργώντας ένα ενιαίο κράτος, στο οποίο να είναι συνιστώντα κρατίδια το Ελληνικό και το Τουρκικό. Οι εξουσίες και οι θέσεις στο ενιαίο κράτος θα μοιράζονται εξίσου στους Έλληνες και στους Τούρκους, πράγμα πρωτάκουστο, διότι οι Τούρκοι στο νησί αποτελούν μειονότητα. Οι Έλληνες του νησιού αποτελούν το 82% του πληθυσμού και οι Τούρκοι το 18%. Είναι ολοφάνερο ότι οι Τούρκοι θέλουν να κυβερνούν στο Βόρειο τμήμα του Νησιού και να συγκυβερνούν στο Νότιο. Η λύση που θέλει η Τουρκία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού δεν αφήνει τους πρόσφυγες να γυρίσουν στις πατρογονικές τους εστίες, νομιμοποιεί εγκλήματα πολέμου και εκτός των άλλων είναι ρατσιστική, αφού χωρίζει το λαό με βάση την εθνικότητα.

Η εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους ξεκίνησε από το Θέατρο «Ολύμπιον» όπου ο Ιστορικός-Τουρκολόγος κ. Νεοκλής Σαρρής σε ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του Κυπριακού προβλήματος και στα τεκταινόμενα από τη ξένη και τη τουρκική διπλωματία. Χαιρετισμό απηύθυνε και η ηρωίδα δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο γεμάτη εθνικό ενθουσιασμό και πατριωτικά συνθήματα.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για το Κυπριακό και γενικώς για το Έθνος μας, είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις που να καταδικάζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα των «γειτόνων» μας και να ακούγονται φωνές αγνού πατριωτισμού από νέους. Εμείς ως φοιτητές της “Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης” νοιώθουμε περήφανοι που συμμετείχαμε στην εν λόγω εκδήλωση. Νοιώθουμε περήφανοι, διότι αγωνιζόμαστε για τις ίδιες ιδέες που συνομήλικοί μας πριν χρόνια πότισαν με το αίμα τους το αθάνατο δένδρο της Ελευθερίας και γράφτηκαν στο πάνθεο των ηρώων. Άλλωστε παιδιά των κατηχητικών και της εκκλησίας ήταν· πάντα μπροστάρηδες στους Εθνικούς μας αγώνες.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Αντικατοχική πορεία 15.11.2010 [1]