With or without You? (βίντεο + ανταπόκριση)

0
373
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (2 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

«Τυπώθηκαν οι αφίσες και τα φυλλάδια για την ομιλία της Τρίτης, ποιος μπορεί να πάει σήμερα να πάρει όσα μας αναλογούν;»

Κοιτώ για λίγο το κινητό. Είμαι στον δρόμο μου για το πανεπιστήμιο, και θα πρέπει να κάνω μια παράκαμψη. Δεν πειράζει! Δηλώνω ότι θα πάω εγώ, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να πάρω και ένα σύγγραμμα από εκεί κοντά.

«Ποιος μπορεί να έρθει για αφισοκόλληση το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη;»

Δεν αργεί να έρθει και δεύτερη ειδοποίηση στο κινητό… Και μονολογώ «η μάχη μόλις ξεκίνησε…»

Σε συνεργασία με τη Χ.Φ.Ε. (Χριστιανική Φοιτητική Ένωση) οπλιζόμαστε με αφίσες, φυλλάδια, ταινία και ψαλίδι και ξεκινάμε. Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό… και δεν έχει τελειωμό. Οι αφίσες μπαίνουν η μία μετά την άλλη. Αλλά η μάχη συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες με επιπλέον άτομα και πανεπιστήμια. Ακολουθούν Πολυτεχνειούπολη, Γεωπονικό, ΠαΔΑ, ΑΣΟΕΕ, Χαροκόπειο, Θεολογική, Αρχιτεκτονική, Φιλοσοφική… και άλλες σχολές που γεμίζουν με αφίσες και φυλλάδια στα χέρια των φοιτητών.

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Η προετοιμασία τελείωσε και η δράση αυτή γνωστοποιήθηκε σε όσους περισσότερους ήταν δυνατόν. Μπαίνουμε στην αίθουσα 425 της Φιλοσοφικής αναμένοντας να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας.

Ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός βρίσκεται ήδη εκεί μαζί με την τεχνική ομάδα για τα ηχητικά και οι πρώτοι καταφθάνουν. Μόλις βλέπω την αίθουσα σκέφτομαι:

«Δεν νομίζω να γεμίσει».

Γρήγορα κατάλαβα ότι έπεσα έξω στην εκτίμηση. Το αμφιθέατρο σε λίγο είναι γεμάτο.

Μετά από ένα πανηγυρικό «Χριστός Ανέστη», ο π. Θεμιστοκλής παίρνει τον λόγο.

“With or without You?”

Τι είναι αυτό;

Είναι ο στίχος ενός τραγουδιού με το οποίο ο Χριστός δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση. Αλλά αυτή είναι η πρώτη ματιά μόνο. Όταν ο πιστός ποθεί τον Χριστό και ο νους του είναι συνέχεια σε Εκείνον, βρίσκει παντού τον Χριστό. Τον βρίσκει ακόμα κι εκεί που δεν Τον βρίσκουν οι υπόλοιποι άνθρωποι, ακόμα και στον στίχο ενός «άσχετου» φαινομενικά τραγουδιού. Δηλαδή στρέφει τον στίχο σε Εκείνον, στον Χριστό. Εξαιτίας Αυτού, γράφει το “You”, με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα!

Και τι εννοεί αυτός ο τίτλος;

Εννοεί, ότι όλοι εμείς που επιλέγουμε την εν Χριστώ ζωή (with You), μόλις καταφέρουμε να ψηλαφίσουμε λίγο παραπάνω την πίστη μας, τότε συνειδητοποιούμε την τεράστια αγάπη Του, η οποία έχει δράσει πριν από εμάς, για εμάς! Αγάπη βαθιά αληθινή, που δεν επηρεάζεται από την αχαριστία μας και ακριβώς αυτό μας τρελαίνει, επειδή ξεπερνάει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ξεπερνά τον ίδιο μας τον εαυτό, δηλαδή ξεπερνά αυτό που είμαστε και αξίζουμε. Για αυτόν τον λόγο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το “without Υou”, γιατί νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε τέτοια αγάπη.

Κι αφού μιλάμε για μια αγάπη «ΥΠΕΡάνθρωπη», για να της ανταποκριθούμε κι εμείς (with You) θα πρέπει να προσπαθήσουμε να υπερκεράσουμε τα όρια της ανθρώπινης φύσης…

Η συνέχεια… επί της οθόνης!

Α. Μ.
φοιτητής Γεωπονικού

Υ.Γ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο π Θεμιστοκλής, ήταν ότι ήρθε κυρίως για να μας ακούσει και όχι για να τον ακούσουμε. Ομολογώ ότι μόλις το είπε, σκέφτηκα ότι το έλεγε εντελώς τυπικά, εννοώντας ότι θα διέθετε λίγο χρόνο για ερωτήσεις. Τελικά όμως διαψεύστηκα περίτρανα και επαληθεύτηκε ο π Θεμιστοκλής, καθώς οι ερωτήσεις του ακροατηρίου διήρκησαν περισσότερο από την ομιλία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ