73 χρόνια “ΟΧΙ”

1
345
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ», αφενός με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας το πρωί και, αφετέρου, με το εορταστικό δείπνο που συνδυάστηκε με επίκαιρη ομιλία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Το πρωί λειτουργηθήκαμε στον οίκο ευγηρίας “Ειρήνη” μαζί με τους γηραιότερους αδελφούς μας, ενώ αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσαμε πανηγυρική δοξολογία λόγω του εορτασμού της εθνικής επετείου. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τους γέροντες και τραγουδήσαμε μαζί τους γνωστά πατριωτικά τραγούδια αλλά και άλλα παλαιότερα.

Το βράδυ, συμμετείχαμε στο εορταστικό δείπνο στο οικοτροφείο, όπου παρακάθισε μαζί μας και ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία. Ο κ. Ροδόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ανακομιδή των οστών των στρατιωτών που έπεσαν στα βουνά της Β. Ηπείρου. Μεταφέροντας συγκλονιστικές εμπειρίες, μοιράστηκε μαζί μας την ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση των στιγμών του εντοπισμού αλλά και της ανακομιδής των πρώτων οστών. Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που συνόδευε την ομιλία του μας κατατόπισε πλήρως, κάνοντας και εμάς μετόχους ιστορικών στιγμών. Δεν έλειψαν και οι εύστοχες αναφορές του ομιλητή γενικότερα στην εποποιία του 1940. Ακολούθησε συζήτηση με τις παρεμβάσεις εκ μέρους κάποιων φοιτητών να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην εορτή για την συμπλήρωση 73 χρόνων από την επέτειο του «ΟΧΙ».

Α.Α.
Φοιτητής ΕΚΠΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκείνο το ΟΧΙ πριν από 73 χρόνια που έδωσαν οι πρόγονοί μας απέναντι στους Ιταλούς και τους Γερμανούς δείχνει τα ιδανικά και τις αξίες που τους διακατείχαν για την πίστη , την πατρίδα και την οικογένεια. Έτσι κι εμείς στη σύγχρονη εποχή πρέπει να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ απέναντι σε όλους εκείνους τους εισβολείς που θέλουν με το έτσι θέλω ως έθνος να μας εξαφανίσουν για να μη σταθούμε εμπόδιο στα ύπουλα και βρωμερά σχέδιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ