50 χρόνια… Δράση!

19
31
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Δείτε παρακάτω το βίντεο-ανασκόπηση των δραστηριοτήτων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών στην τελευταία 50ετία, που προβλήθηκε στην εορτή ενάρξεως των εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, στις 21/11/10. Την εκδήλωση, η οποία είχε κύρια αναφορά στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, τίμησε με την παρουσία του και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θερμά Συγχαρητήρια! Πολύ όμορφο βίντεο. Πραγματικά νοσταλγικό.
  Αλλά και μια μικρή πικρία…Το Β’ Τμήμα δεν είναι πουθενά? Δεν οργάνωσε Συνέδρια, δεν πήγε εκδρομές, δεν πήγε κατασκηνώσεις, δεν….δεν..οέο? Πέρασε μισός αιώνας πια…ας ελπίσουμε οτι στην επόμενη πεντηκονταετία θα υπάρχουν κάπου και οι φοιτήτριες με τις υπευθύνους τους..έστω κάποιες φωτογραφίες….όχι μόνο το Α΄Τμήμα…Καλή Συνέχεια σε όλους μας και σε όλες!

  • όντως, φουλ αρρενωπή φωτογραφία και βίντεο …προλαβαίνουν δηλαδή οι αρμόδιοι Σαλονικείς να προβούν στις κατάλληλες διορθώσεις των προβολών τους ώστε την ερχόμενη Κυριακή να φαίνεται κάπου και το Β’ τμήμα…

   • Άμα έχουν ξεπεραστεί τα υπόλοιπα εμπόδια και το θέμα είναι μόνο ο χρόνος, τότε πιστεύω πως όντως την Κυριακή στη συμπρωτεύουσα θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο βίντεο! Θα περιμένουμε όμως μέχρι τότε για να αποδώσουμε τα εύσημα…

    • Δεν ξέρω αν υπάρχει βίντεο όπως το φαντάζεστε! Συνήθως προτιμούμε τις live παρουσιάσεις με συνοδεία διαφανειών. Οπότε έτσι ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια! 😀

     Χαρείτε το βίντεο που βλέπετε παραπάνω, χαρείτε τις στιγμές που ζούμε. Οι ανταποκρίσεις δεν ανεβαίνουν εδώ για να τις κριτικάρουμε και να τις συγκρίνουμε με άλλες. Τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι εγώ. 🙂

     • Τις στιγμές που ζούμε εννοείται πως όχι απλά τις χαιρόμαστε αλλά τις απολαμβάνουμε και με το παραπάνω!!! νομίζω με κατανοείς, αδελφέ, διότι ζεις κάτι ανάλογο …απλά, εγώ ως κορίτσι, θα χαιρόμουν να βλεπα την Κυριακή και φωτό απο εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες δικές μας, των κοριτσιών. Των αγοριών καλές, καταλαβαίνω ότι περάσαν καλά, ζηλεύω με την καλή έννοια, αλλά μέχρι εκεί. Δε μου λένε κάτι άλλο, δε μ’αγγίζουν βαθύτερα, δεν έχω ζήσει καμιά απ’ αυτές ή κάτι παρόμοιο.
      Λεπτομέρειες όμως. Δεν θα κολλήσουμε σ’ αυτά. Σκοπός είναι να πιάσουμε την ουσία της γιορτής, για την οποία να’στε σίγουροι, Θα δώσει ο Θεός, ανταμοίβοντας τους κόπους όσων εργάζονται πειρετωδώς όλους αυτούς τους μήνες (και απ’ ότι βλέπω εργάζεται κυρίως το Α’τμήμα). Ειλικρινά, τεράστια η ευγνομωσύνη μας απέναντι τους και ολοκάρδιο το ευχαριστώ μας! Θα δώσει ο Θεός και τα όποια εμπόδια-πολλά- θα ξεπεραστούν!! Την επόμενη βδομάδα είμαι σίγουρη πως κατενθουσιασμένη θα γράφω εμπειρίες και εντυπώσεις!! …όσο για τα κάποια «κάπως» σχόλια που ακούγονται, πάντα και παντού θ’ ακούγονται, έτσι είμαστε οι άνθρωποι, «μικροί».
      Ευχαριστούμε, αδέλφια!! Καλή δύναμη στις τελευταίες ετοιμασίες!!! ευχόμαστε…

     • Ίσως αγγίξω τα όρια των κανόνων, αλλά αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να θέσω τον προβληματισμό: γιατί να συμβαίνει αυτό δηλαδή; Δεν έχω ιδέα γιατί και κατά πόσο συμβαίνει αυτό στο παραπάνω βίντεο (ουπς… δεν το παρακολούθησα ακόμα…), αλλά μήπως η παρουσία των φοιτητριών είναι εντονότερη γενικότερα στον ιστοχώρο μας; Δεν έχουν εκδηλώσεις; Έχουν, για να μην πω και περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες από τους φοιτητές πολλές φορές. Γιατί δε διαφημίζονται στον ιστοχώρο για παράδειγμα; Θέτω το προβληματισμό, για να δείτε μήπως δεν φταίνει «οι άλλοι», αλλά εσείς οι ίδιες, που δε ζητάτε αυτά που σας αναλογούν.

 2. Υπέροχο όχι μόνο το βίντεο αλλά και ολόκληρη η γιορτή!!!
  Νομίζω στο τέλος μόνο θετίκα σχολια ακούστηκαν παρα την μεγάλη διάρκεια που συνήθως κάνει βαρετες τις εκδηλώσεις!!

 3. Νομίζω,βλέπω δηλαδή,ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο «διαφημίζονται» οι ευκαιρίες των φοιτητριών στο site και εγκαίρως.Και μάλιστα ακούω πολλές φοιτήτριες να λένε ότι ενημερώνονται από το site(όταν δεν είναι σε προηγούμενες ευκαιρίες για να ενημερωθούν εκεί).
  Όσο για το βίντεο…νομίζω ότι δεν πρέπει να λέμε αν δεν ξέρουμε.Κι αν θέλουμε να μάθουμε, ας ρωτήσουμε τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ μας και όχι ναακούμε τί λέει ο κάθε φοιτητής ή φοιτήτρια… Μπορεί να υπάρχουν λόγοι που δεν τους ξέρουμε,που δεν τους καταλαβαίνουμε ίσως…
  Να πω κι εγώ συγχαρητήρια σε αυτούς που ετοίμασαν το βίντεο!Μου άρεσε πάρα πολύ η αρχή και το τέλος!Ίσως ήταν λίγο κουραστική η παράθεση τόσο πολλών φωτογραφιών…(προσωπική άποψη) Ευχαριστούμε πολύ πάντως για τον κόπο να ετοιμαστεί και αυτό το βίντεο!

 4. Εντάξει… ας είμαστε αντικειμενικοί… παρακολουθώ ανελλειπώς το site (www.xfd.gr, αν αναφερόμαστε στο ίδιο) και δεν βλέπω κάτι σχετικό με φοιτήτριες ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης παρά μόνο σποραδικά και πού.
  Όλοι κατανοούμε τον κόπο ετοιμασίας του video και πραγματικά αξιέπαινη και επιτυχής η προσπάθεια των παιδιών. Αυτό που προβληματίζει είναι μόνο η μονομέρεια. Ωστόσο, εδώ καλοδιάθετη συζήτηση, στοχασμό και προβληματισμό κάνουμε, όχι αυστηρή κριτική και καταδίκη. Οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ όπως τονίζεις αποτελούν δεύτερη οικογένεια μας, όποτε επιθυμούμε τους ρωτούμε. Η συζήτηση όμως επι του θέματος γιατί να μην επιτραπεί;; Με το ίδιο σκεπτικό και για άκρως όλα τα υπόλοιπα θέματα του site υπάρχουν υπεύθυνοι και ειδικοί, οπότε και ακυρώνεται το κάθε είδος συζήτησης. Κάτι στο οποίο και δεν συμφωνούμε και δεν θα ωφελέσει.

 5. Ναι, είναι τόσο όμορφο να συζητάμε αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε. Να συζητάμε αυτά που θα χτίσουν το μέλλον, θα κρατήσουν γερά τη Δράση μας τα επόμενα 50 χρόνια….και να παραδεχτούμε επιτέλους οτι οι λειτουργικές ευκαιρίες, αίθουσές μας, οι εκδηλώσεις μας και οι γιορτές μας γεμίζουν κυρίως από τις Φοιτήτριες και όχι από τους Φοιτητές. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ας παραδεχτούμε οτι το Β΄Τμήμα εκπροσωπεί επάξια και πολλαπλως αριθμητικά τη Δράση μας και οτι αξίζουν επιτέλους της αναγνώρισης σε τέτοια επετειακά βιντεάκια. Τους το χρωστάμε. Και αν κατά λάθος συνέβη να μην τιμήσουμε με τα συγκεκριμένα βιντεάκια την παρουσία τους, νομίζω οτι αυτή η συζήτητηση κατά βάθος είναι μια μεγάλη αναγνώριση για το Β΄Τμήμα (διαφωνώ και με το «Β’ Τμήμα» επίσης)..Κορίσια, Δεσποινίδες, Μητέρες, Υπεύθυνοι, για όλα αυτά τα 50 χρόνια, που στολίσατε τις αίθουσες μας, που γράψατε άρθρα στο Περιοδικό, που μας καλωσορίζατε στα κατώφλια των παραρτημάτων, που μοιράζατε τα ενθύμια στους Καθηγητές μας, που τραγουδούσατε με τις Χορωδίες σας, που ομορφύνατε τις εκδηλώσεις, πραγματικά Σας Ευχαριστούμε. Όλοι μαζί προχωράμε. Ο Θεός ας ευλογήσει τα βήματά μας στην νέα 50ετία που έρχεται.

 6. Συμφωνώ…δεν ήθελα να εναντιωθώ στις συζητήσεις…!Κάθε άλλο! Απλώς αναρωτιέμαι πόσο εποικοδομητική μπορεί να είναι μια συζήτηση όταν μιλάμε χωρίς να ξέρουμε και απλώς υποθέτουμε…..
  Ευχαριστώ!

  • Συμφωνώ μαζί σου matrona!… Καλό είναι οι προβληματισμοί μας να εκφράζονται απλώς ως απορίες και να μην παίρνουν τη μορφή σχολιασμού και κριτικής, εφόσον δεν γνωρίζουμε το υπόβαθρο…!
   Και, επίσης, «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»… Ας υιοθετήσουμε τον «αγαθό λογισμό»!

   • Θα διαφωνησω και με την Ευεργετημενη αλλα και με την matrona σε δυο σημεια. Πρωτον, δεν νομιζω οτι τα ατομα που σχολιαζουν συνηθως μιλουν «χωρις να ξερουν και απλως υποθετουν»…Οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) ειναι ενεργα μελη της ΧΦΔ που γνωριζουν πως στηνονται τετοιου ειδους γιορτες και πως γινεται η επιλογη υλικου για παρομοια βιντεο. Ξερουμε και δεν υποθετουμε οτι γινεται προσπαθεια να μην φαινονται τα κοριτσια στις προβολες και στις φωτογραφιες που υπαρχουν στις διαφορες εκδηλωσεις. Δεν εννοω να μη φαινονται τα κοριτσια σαν γενικη παρουσια του Β’ τμηματος (δοξα τω Θεω η παρουσια ειναι σημαντικοτατη!!). Θα μου πειτε οτι οι προβολες δεν γινονται με σκοπο την προβολη προσωπων και οτι η επιλογη γινεται με ενα αισθημα ευπρεπειας και «προστασιας» των κοριτσιων, αλλα ο τροπος με τον οποιο υλοποιειται αυτη η σκεψη ειναι αστεια…
    Δευτερον, καλο ειναι καποιες φορες να κανουμε και λιγη κριτικη σε ο,τι νομιζουμε οτι ειναι κακως κειμενο και μπορει να αλλαξει…Δεν κατακρινουμε ουτε θα παει κανεις στο εκτελεστικο αποσπασμα. Προσωπικα, ευχομαι σε επομενες προβολες απο εκδρομες και κατασκηνωσης του Β’ τμηματος να δω περισσοτερα χαμογελαστα κοριτσιστικα προσωπα να απολαμβανουν με την παρεα τους αλλη μια ευκαιρια της ΧΦΔ παρα μια ξερη σειρα απο καρτ-ποσταλ των ελληνικων τοπιων…

    • «Ξερουμε και δεν υποθετουμε οτι γινεται προσπαθεια να μην φαινονται τα κοριτσια στις προβολες και στις φωτογραφιες που υπαρχουν στις διαφορες εκδηλωσεις»
     Κάνεις λάθος σε αυτό το σημείο immigrant! Η κριτική σου είναι σκληρή αν κρίνω από τη φράση σου «σε ο,τι νομιζουμε οτι ειναι κακως κειμενο». Αυτή είναι η άποψη σου αλλά δεν είναι αυτή η αλήθεια.
     Δεν είμαστε εμείς οι κατάλληλοι για να ονομάσουμε ό,τι συμβαίνει ως καλώς ή κακώς κείμενο. Ανήκουμε σε χώρο που, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλοί πιο αρμόδιοι και φωτισμένοι από εμάς!
     Λοιπόν, δεν είναι κακώς κείμενο η εν λόγω περίπτωση. Θα συνιστούσα να λήξουμε τη συζήτηση, εφόσον αποδείχτηκε ότι δεν γνωρίζουμε την αλήθεια! Όταν τη μάθουμε, τα ξαναλέμε! Ας μην φανταζόμαστε-υποθέτουμε γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε άδικοι…αν δεν γίναμε ήδη.
     Ευχαριστώ.

 7. Χαίρετε! Η γιορτή ηταν πάρα πολύ ωραία! Συγχαρητηρια για όσους κοπίασαν! Όσον αφορά για το βίντεο,ίσως να μήν δόθηκε στους υπεύθυνους αρκετό υλικό από το Β’ Τμήμα (αν και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει αρχείο με φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Β’ Τμήματος…)! Παρόλα αυτά το βίντεο είναι αρκετά κατατοπιστικό για το έργο της Χ.Φ.Δ. τα 50 αυτά χρόνια! Εύχομαι αυτό το έργο να συνεχιστεί για ακόμα πολλά πολλά χρόνια!

 8. Επιτέλους, ένα παράπονο που όλοι λίγο πολύ εκφράζαμε μόνο μεταξύ μας, δημοσιοποιήθηκε και συζητιέται!Αφού το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλες τις γιορτές, συμβαίνουν 2 τινά:ή το Β΄τμήμα δεν παραπονιέται στις υπευθυνους ή οι υπευθυνες…!
  Δε νομίζω ότι ΈΤΥΧΕ σε αυτό το video να μην υπάρχουν φωτογραφίες και video απο το Β΄τμήμα και προφανώς δε δόθηκε σε όσους το έφτιαξαν το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ υλικό!Και σιγά που το Β΄ τμήμα δε βγάζει φωτογραφίες!!!Μα, από το αγόρια δημοσιεύονται στιγμές ακόμα και μέσα κι από το ίδιο τους το σπίτι, το οικοτροφείο, κι από το Β΄τμήμα…τίποτα!Ευτυχώς δηλαδή που οι εξορμήσεις και οι γιορτές είναι κοινές κι έτσι έχουμε κάποιες φωτογραφίες του!
  Ναι, να χαρούμε το video που βλέπουμε παραπάνω αλλά δε γίνεται να ξεχάσουμε ότι ΧΦΔ δεν ειναι μόνο το Α΄ ή το Β΄ τμήμα αλλά και τα 2 μαζί!Κι αν, matrona, σε κούρασε η παράθεση τόσων φωτογραφιών, ίσως δε θα σε κούραζε αν υπήρχαν φωτογραφίες και στιγμές από το τμήμα σου, από αυτά που έχεις ζήσει!
  Κι ελπίζω να μην απαγορευτεί ο σχολιασμός σε αυτή τη δημοσίευση καθώς υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ακουστούν και κυρίως να διαβαστούν και να ληφθούν υπ΄όψην!
  Και προς Θεού, συγχαίρουμε όποιους κοπιασαν για αυτό το video!Λίγο με το υλικό που τους δόθηκε έχουμε νευριάσει!

 9. Παρακολουθούμε τη συζήτηση και δημοσιεύουμε τις απαντήσεις που προσφέρουν στην εξέλιξή της. Παρακαλούμε όμως, για το φόβο της οριστικής απομάκρυνσης από το θέμα της ανάρτησης, οι απαντήσεις σας στο εξής να επικεντρώνονται σε αυτό.

 10. Καλησπέρα. Είμαι φοιτήτρια (μεταπτυχιακού) και έχω λίγο καιρό στην Αθήνα. Βρήκα το site και είδα γι’ αυτήν την εκδήλωση για τα 50 χρόνια και αν και δεν ήξερα καν τι είναι η ΧΦΔ, ήρθα. Πρόσεξα κι εγώ πως το βίντεο έδειχνε μόνο αγόρια κι εκείνη την ώρα σκέφτηκα μήπως Η ΧΦΔ είναι μόνο για άντρες; Και τότε γιατί γύρω μου είναι τόσες κοπέλες;; Αλλά εντάξει τελικά έλυσα την απορία μου. Όμως δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι πως βρέθηκα σε ένα κλίμα ζεστό όμορφο και χριστιανικό. Γιατί στην επαρχία δε δίνεται συχνά αυτή η ευκαιρία. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να έρθω και σε κάποια άλλη συνάντηση.

  • Καλώς να σε δούμε estel! Δες το πρόγραμμά μας για τον μήνα αυτό-έχουμε πολύ αξιόλογες ευκαιρίες! Καλή αντάμωση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ