“ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με…”

1
191
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010. Οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας. Γύρω στις 5 μ.μ., περίπου 25 φοιτητές συγκεντρωθήκαμε, άλλοι με το λεωφορείο και άλλοι με ίδια μέσα, στην πύλη του νοσοκομείου. Η εξόρμηση άρχισε με προσκύνημα στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος, εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αφού τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού από τον εφημέριο του Ναού και προσκυνήσαμε το λείψανο του επώνυμου αγίου, ξεκινήσαμε την επίσκεψη αγάπης στους πάσχοντες αδελφούς μας.

Υπό την καθοδήγηση μιας αδελφής νοσοκόμας περιδιαβήκαμε όροφο-όροφο τα δωμάτια όλων των πτερύγων του νοσοκομείου. Οι περισσότεροι ψάλλαμε χριστουγεννιάτικους ύμνους, ή τραγουδούσαμε κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία δύο ακορντεόν και μίας κιθάρας. Κάποιοι όμως είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να επισκεφθούν τους ασθενείς στα δωμάτιά τους μοιράζοντάς τους επίκαιρα χριστιανικά περιοδικά και εικόνες και να έρχονται κατά αυτό τον τρόπο σε άμεση επαφή με τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και με τη χαρά που τους προξενούσε η αναπάντεχη παρουσία μας. Σε κάθε διάδρομο ο υπεύθυνος της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών έκανε μια σύντομη κατατοπιστική ανακοίνωση για το ποιοι είμαστε και έδινε ευχές εκ μέρους όλων μας τόσο στους αρρώστους, όσο και στους συνοδούς τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξένησε η δεκτικότητα όχι μόνο των ασθενών και των συγγενών τους, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όλοι μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και πολλή χαρά, κάποιοι από αυτούς, ίσως, με λίγη περισσότερη απορία. Πάντως όλοι τους συγκινημένοι και παρηγορημένοι μας αντάλλασαν μαζί μας εγκάρδιες ευχές και εξέφραζαν την επιθυμία τους να ξαναβρεθούμε κοντά τους και τα επόμενα Χριστούγεννα.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε εκεί από όπου ξεκίνησε: στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Αυτή τη φορά όχι εντός του Ναού, αλλά ακριβώς κάτω από αυτόν, σε μια πολύ όμορφα διαμορφωμένη αίθουσα εκδηλώσεων. Εκεί ο εφημέριος του Ναού, π. Κωνσταντίνος, και οι αδελφές νοσοκόμες μας προσέφεραν κέρασμα. Στη συνέχεια, ακολούθησε μικρή συζήτηση. Ο π. Κωνσταντίνος μίλησε για την ποιμαντική που ακολουθεί ο ίδιος στην προσέγγιση και διακονία των νοσηλευομένων εδώ και 33 χρόνια και μας έδωσε ορισμένες πολύ ωφέλιμες πατρικές συμβουλές για τη ζωή μας.

Τελειώνοντας η επίσκεψη στο Ασκληπιείο της Βούλας, μας βρήκε όλους χαρούμενους που δώσαμε με τόσο απλά μέσα λίγη ανακούφιση, παρηγοριά και χαρά στους πονεμένους αδελφούς μας και ελπίδα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να σηκώνουν το σταυρό τους. Είθε ο Θεός που σε λίγες μέρες γίνεται άνθρωπος από αγάπη στον άνθρωπο να μας αξιώνει πάντοτε να εμπνεόμαστε και να δείχνουμε ανιδιοτελή αγάπη προς όλους!

Σ. Ο.
Φοιτητής Φιλοσοφικής

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φαντάζομαι τα συναισθήματά σας! Μακάρι η χαρά αυτή να σας συνοδεύει σε όλες τις εκδηλώσεις της αγάπης σας!!! Καλά Χριστούγεννα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ