Το πανηγύρι των Τριών Ιεραρχών στο Πολυτεχνείο

0
707
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Είναι αργία. Η καλύτερη ευκαιρία να ξεκουραστούμε από την συνεχή ροή παρακολουθήσεων, εργασιών και εξετάσεων της φοιτητικής μας ζωής. Να χαλαρώσουμε για μια μέρα.

Όμως, η 30η Ιανουαρίου – τουλάχιστον για μας τους φοιτητές, αλλά και για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές – είναι κάτι παραπάνω από μία ανάπαυλα στην καθημερινότητα που βιώνουμε. Κι αυτό γιατί οι Τρεις Ιεράρχες είναι «της οικουμένης οι διδάσκαλοι», οι προστάτες των γραμμάτων, άρα και οι δικοί μας οδοδείκτες. Συνεπώς, η μνήμη τους εορτάζεται κάθε χρονιά με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έτσι, και φέτος ο εορτασμός των Αγίων ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης 29/1 με τον πανηγυρικό Εσπερινό. Με κατάνυξη τους αφιερώσαμε τα βαθιά – από θεολογικής απόψεως – τροπάρια της ακολουθίας, τα οποία είναι ένα εγκώμιο προς τους «τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου Θεότητος» για το θεάρεστο έργο και την ανυπολόγιστη προσφορά τους στην ορθόδοξη παιδεία.

Την επομένη το πρωί, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία λάμπρυνε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ενώ συμμετείχαν και ο Πρύτανης, μέλη του διοικητικού προσωπικού, καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος.

Ακολούθησε σύντομη δεξίωση στο κυλικείο του Κτηρίου Διοίκησης, όπου είχαμε την ευκαιρία γενικότερης συναναστροφής και επικοινωνίας.

Σαν μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης αξιωθήκαμε της ιδιαίτερης χαράς και ευλογίας να αναλάβουμε την σύσταση του χορού του αναλογίου του Ιερού Ναού κατά την διάρκεια των ακολουθιών. Να διακονήσουμε, δηλαδή, στο εκκλησάκι που στέκει ως φάρος μέσα σ’ ένα χώρο στον οποίο επικρατεί το χαοτικό πέλαγος των απόψεων της σύγχρονης κοινωνίας.

Κ.Ρ.
φοιτητής ΗΜΜΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ