Στον Άγιο Αλέξανδρο

0
1051
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Στον Άγιο Αλέξανδρο βρεθήκαμε την Κυριακή μερικά από τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών στον πρώτο κοινό μας εκκλησιασμό για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Το εκκλησάκι αυτό βρίσκεται στο Δασκαλειό, ένα μικρό παραλιακό προάστιο της Κερατέας στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Εκεί, λοιπόν συμμετείχαμε όλοι στη Θεία Λειτουργία, είτε μέσα στο ιερό, είτε πάνω στο ψαλτήρι, είτε στην μικρή γωνιά που βρήκε ο καθένας μας.

Όλα ήταν ιδανικά, ο μικρός ναός με τις τοιχογραφίες των αγίων να στέκονται δίπλα σου ολοζώντανοι –μην αφήνοντας το νου σου να ξεφύγει-, ο χορός των ψαλτών που σε έκανε να ανατριχιάζεις σε κάθε πέταγμα της φωνής, το γλυκό αεράκι που έμπαινε από τα παραθύρια και ακούμπαγε απαλά το θυμίαμα, ο ήχος των κυμάτων που ακουγόταν στις παύσεις των ψαλτών, η “σιωπή” των πιστών. Ιδανικά για κατάνυξη στο Θείο και φοβερό αυτό Μυστήριο, ιδανικά για να δεις αυτό το θαύμα, όπως συμβαίνει πραγματικά, όπως μας το προσφέρει η εκκλησία μας.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστία πήραμε το πρωινό μας με θέα την θάλασσα, με τα κύματα να σκάνε πάνω στα βράχια και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Εύβοια δημιουργώντας μια εικόνα απείρου κάλλους. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μάλιστα χάρηκαν ιδιαίτερα βλέποντας τόσους νέους μαζί.

Αυτές ήταν μερικές εμπειρίες από το Δασκαλειό που μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να τις ζούμε κάθε Κυριακή όμως μας δείχνουν ένα τρόπο βίωσης της λατρείας αλλά και της συναναστροφής μεταξύ μας. Αυτή η εκδρομή ήταν μια πολύ καλή αρχή, ίσως η καλύτερη για το νέο ακαδημαϊκό έτος και φυσικά αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επόμενη συνάντηση της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης.

Ζ.Θ.
Φοιτητής ΕΚΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ