Στην Αγία Άννα Πλάκας – Ένα κυριακάτικο πρωινό με τη Χ.Φ.Δ.

0
1956
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (3 ψήφοι, μέσος όρος: 4.33 από 5)
Loading...

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μετά την κατανυκτική θεία Λειτουργία στον Μέγα Βασίλειο, οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. πήραμε τον δρόμο για τη γραφική περιοχή της Πλάκας. Στόχος μας, να επισκεφθούμε το ιδιωτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας. Η περιοχή έσφυζε από ζωή, κίνηση, φωνές, θόρυβο, μα μόλις μπήκαμε στο μικρό παρεκκλήσιο, όλα ησύχασαν. Εκεί μας περίμενε η κ. Άννα Ρετάλη, η οποία συνέβαλε ιδαίτερα στην αποκατάσταση του παρεκκλησίου.

Η κ. Άννα κατάγεται από τη Σουηδία και στο παρελθόν ήταν λουθηρανή. Μας υποδέχθηκε και μας μίλησε για την αποκατάσταση του ιερού ναού. Μας διηγήθηκε πώς ο Θεός απροσδόκητα και θαυματουργικά οδήγησε τα βήματά της στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μοιράστηκε μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες που έζησε από τότε που γνώρισε την αλήθεια.

«Εσείς βαπτιστήκατε πολύ μικρές και δεν το θυμάστε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όντως, όντως κατεβαίνει το Άγιο Πνεύμα. Στη βάπτιση μπαίνεις μαύρη και βγαίνεις λευκή… Σκέψεις, νοοτροπίες, συνήθειες που είχες ξαφνικά φεύγουν από πάνω σου, σαν να βγάζεις ένα παλιό ρούχο… Τους πρώτους μήνες μετά τη βάπτισή μου ήμουν… αλλού. Μια γαλήνη, μια χαρά συνεχής κυριαρχούσε…” ήταν μερικά από τα βιώματα που μας μετέφερε.

«Λέω σε γνωστούς μου στη Σουηδία ότι βρισκόμαστε στη φανταστική περίοδο της νηστείας και δεν το συμμερίζονται. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις».

Φεύγοντας από την Αγία Άννα, μέσα στις ψυχές μας έμεινε η βαθιά επιθυμία να ζούμε κι εμείς όλο κι περισσότερο τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που αλλοιώνει τις ψυχές και τις κάνει «από μαύρες λευκές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ