Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας: «Μια ανοιχτή αγκαλιά»

3
32
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Αν το φετινό σύνθημα, «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ιω. η’ 32), ήταν ένας δρόμος της αλήθειας που χάραξε Εκείνος μπροστά μας, μια προσωπική κλήση στην υπέροχη πραγματικότητα της δικής Του ελευθερίας, τότε μια τέτοια κλήση ήταν και η εξαήμερη ιεραποστολική εξόρμηση στη Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία με μια μικρή ομάδα στην οποία συμμετείχαμε και αρκετές φοιτήτριες από τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών. Από τις 14 έως τις 19 Μαΐου βρεθήκαμε σε εκείνα τα χώματα με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Αργυροκάστρου κ. κ. Δημητρίου. 

Στις πολλές συναντήσεις μας με όλες τις ηλικίες της περιοχής ψέλναμε, τραγουδούσαμε, παίζαμε, συζητούσαμε για ένα πνευματικό θέμα -συγκεκριμένα φέτος αναφερθήκαμε στη δύναμη της προσευχής- και ανταλλάσσαμε τα νέα μας από τους αγώνες μας, καθώς είναι η έβδομη χρονιά που επισκεπτόμαστε τα σχολεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και τα χωριά της Β.Ηπείρου.

Ιδιαιτέρως μας συγκίνησε η μαρτυρία του κατηχητή στη Λειβαδιά που μας είπε ότι έχει πάρει άδεια από το Διευθυντή του Λυκείου όσοι μαθητές θέλουν την τελευταία ώρα της Παρασκευής να φεύγουν από το μάθημα της γυμναστικής για να μπορούν να παρακολουθούν το κατηχητικό πριν φύγουν τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στα χωριά τους. Μάλιστα, υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που πηγαίνουν στην Εκκλησία για το κατηχητικό παρά τα σχόλια και κάποτε τα πειράγματα των συμμαθητών τους. Έτσι, για να τιμήσουμε όλους αυτούς τους καθημερινά αγωνιζόμενους μαθητές, καθώς και τους καθηγητές και κατηχητές τους παραθέτουμε τις εμπειρίες μας από αυτόν τον αγιασμένο κι ευλογημένο τόπο.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο-δείγμα των όσων ζήσαμε στην επαφή μας και αυτή τη χρονιά με την Εκκλησία της Αλβανίας. Ένα απόσπασμα από το βίντεο αυτό προβλήθηκε και στην Eορτή Λήξης των Εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ευχαριστούμε παρα πολύ που ανεβασατε στο βίντεο της ανταπόκρισης από την εξόρμηση στη Βόρειο Ήπειρο όλο το λόγο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου της Αλβανίας!!
  Είναι πραγματικα πολύ σημαντικα αυτα που ειπε!Κυριως το τελευταιο »Όποιος αγαπάει δε φοβάται»!Το αγαπημένο μου!

 2. Πράγματι, η φετινή εξόρμηση ήταν η πιο….κουραστική, αλλά και η πιο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ! Τα βιώματα που ζήσαμε όλες ήταν απίστευτα! Δόξα τω Θεώ! Και ο λόγος αυτός του Αρχιεπισκόπου…τι μοναδικός…πόσο αληθινός και βαθύς!
  «Φοβάμαι…»
  Τι φοβάσαι; Αφού όλα είναι στα χέρια του Θεού! Όλη σου τη ζωή, όλο σου το είναι Εκείνος τα κρατά σφιχτά στα «χέρια» Του! Δε θα γίνει κακό! Αγαπάς τον Θεό και δε φοβάσαι! Σε αγαπάει ο Θεός και τι να φοβηθείς; Γι’ αυτό μη φοβάσαι! Αγάπα και μη φοβάσαι! Άφησε τις σκέψεις σου, το μέλλον σου, τα όνειρά σου στον Κύριο και μη φοβάσαι!
  Σκέψεις που μου είχε πει κάποτε μια ψυχή σε δικούς μου φόβους…

  Οπότε,
  ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!

  Ευχαριστούμε για τη φετινή συγκλονιστική εμπειρία!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ