Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στο οικοτροφείο

4
1702
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών είχε την ευλογία και την τιμή να συμμετάσχει σε δείπνο που παρέθεσε το φοιτητικό Οικοτροφείο αρρένων “Ο Μέγας Βασίλειος” στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. Μετά το δείπνο, ακολούθησε μακρά ανοικτή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος έθιξε φλέγοντα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας. Απαντώντας, κατά βάσιν, σε ερωτήσεις των φοιτητών, χάραξε μια νέα προοπτική ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του αρνητικού κλίματος, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξ’ αιτίας της δεινής θέσης στην οποία έχει επέλθει το έθνος μας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους ρόλους και τις ευθύνες της εκκλησίας, της πολιτείας και του λαού για την τωρινή κατάσταση σε αντιπαραβολή με τη σωστή στάση που θα πρέπει να κρατήσουν από εδώ και πέρα, πάντα υπό το πρίσμα ότι βρισκόμαστε στην εποχή της αποκαλύψεως. Σχολίασε τις εξελίξεις, όπως για παράδειγμα το επίκαιρο θέμα της “κάρτας του πολίτη”, εκθέτοντας την άποψή του για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση ενός πιστού χριστιανού.

Μπορείτε παρακάτω να δείτε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου στο φοιτητικό Οικοτροφείο.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πραγματικά μεγάλη τιμή και σίγουρα μοναδική ευκαιρία!
  Μακάρι να υπάρχουν κάπου ηχογραφημένα όσα ο Μητροπολίτης μας είπε αυθόρμητα, χωρίς χαρτιά και προσχεδιασμούς, όπως μας έχουν συνηθίσει οι…”μεγάλοι” της Χώρας μας!

  • Θα συμφωνήσω μαζί σου! Επειδή είχα και την ευλογία να παρευρεθώ σε αυτό το δείπνο, ήταν πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμα τα όσα μας είπε! Νομίζω πως όλοι φύγαμε με μια σιγουριά για το που βαδίζουμε, ποιο είναι το χρέος μας και τι ζητά από μας ο Θεός στη σημερινή εποχή. Για την “κάρτα του πολίτη” συγκεκριμένα, και μιας και αναφέρεται στην εισαγωγή, να πω ότι θεώρησε πως πρέπει να κρατήσουμε μια ισσοροπημένη στάση. Δηλαδή ούτε να μας πιάσει άγχος νομίζοντας εσφαλμένα πως είναι η κάρτα για την οποία μιλάει η αποκάλυψη, ούτε όμως απ’ την άλλη να το αφήσουμε να περάσει έτσι, αντιμετωπίζοντάς το με μια απάθεια. Από ότι μας είπε δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αυτή κάρτα θα έχει χαραγμένο πάνω κάποιο σύμβολο. Και μας εξήγησε τους λόγους, τους οποίους η θέση του, του επιτρέπει να γνωρίζει. Παρ’ όλα αυτά πιστεύει πως αποτελεί προθάλαμο περαιτέρω εξελίξεων, οι οποίες θα μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στις αλήθειες του βιβλίου της αποκαλύψεως. Τέλος, για το τι στάση θα πρέπει να τηρήσουμε από δω και πέρα, συμβούλεψε να προσπαθούμε να ζούμε την εν Χριστώ ζωή, αδελφομένοι και αλληλοστηριζόμενοι. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η εκκλησία του Χριστού νικά όταν ηττάται (κατά κόσμον). Πιστεύουμε σε μια σταυραναστάσιμη πορεία, και γι αυτό πρέπει να έχουμε ελπίδα και να μην ανησυχούμε!

   Αυτά εν ολίγοις. Τα μετέφερα όπως τα θυμάμαι… Μπορεί να παρερμήνευσα και μερικά. Γι αυτό πιστεύω να προστεθούν και άλλα από τους υπόλοιπους που ήταν εκεί εκείνο το βράδυ, ώστε να έχουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα… Γιατί πραγματικά άξιζαν τα όσα τον φώτισε ο Θεός να μας πει!

 2. νομίζω το σχόλιο της 4ης φωτογραφιας τα λεει ολα!!!
  ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟΣ ο λόγος του!!!!!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=pyEDNAVCOps&feature=related
  πραγματικα μοναδικός!!!!!!!!!
  θα ήταν βέβαια μεγάλη μας χαρά να ερθει και μέχρι την Θεσσαλονικη!!
  θα μπορούσε για παραδειγμα να γίνει μια ομιλία στη αίθουσα του Α.Π.Θ. νομίζω θα υπήρχε μεγάλη ανταποκριση του κοσμου καθώς ειναι πολυ αγαπητός!!

 3. Μπράβο του που μίλησε για την κάρτα του πολίτη. Αν κάποιος θυμάται κάτι παραπάνω απ΄όσα σας είπε ας το γράψει.
  Ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ