Μαζί με τους αγαπημένους μας μικρούς ασθενείς!

0
24
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Παρασκευή απόγευμα… Άλλη μια γεμάτη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της! Και τι καλύτερο για ξεκούραση, από μια επίσκεψη αγάπης; Μια συνάντηση με τους μικρούς μας φίλους!

Έτσι, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 μια ομάδα φοιτητριών της Χριστιανικής Δράσεως Αθηνών συγκεντρωθήκαμε νωρίς το απόγευμα στην είσοδο  του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για μια ξεχωριστή ευκαιρία!

Με χρωματιστά μπαλόνια στα χέρια, μελωδικά όργανα, μεγάλα χαμόγελα και καρδιές έτοιμες για πολύ… τραγούδι ξεκινήσαμε την εξόρμησή μας.

Κάποιους τους πιάσαμε απροετοίμαστους, να μας κοιτούν με τα όμορφα ματάκια τους απορημένα, μη μπορώντας να καταλάβουν πως βρεθήκαμε και τι κάναμε εκεί… Και άλλοι δεν άργησαν να μπουν στην παρέα μας, να τραγουδήσουμε μαζί και …γιατί όχι; Δεν δίστασαν ακόμη και να μας συνοδεύσουν!

Συγκινητική η σκηνή που ζωγραφίζονταν στιγμή με στιγμή μπροστά μας: μέσα στο νοσοκομείο, σ’ έναν τόσο περιορισμένο και ανεπιθύμητο χώρο για τα παιδιά, στα λίγα, δυστυχώς, αυτά λεπτά που ήμασταν κοντά τους, είδαμε την ευτυχία να λάμπει στα πρόσωπά τους! Γονείς, παιδιά, νοσοκόμες καθένας με τον δικό του τρόπο εκδήλωνε τα συναισθήματά του… Άλλοι με δάκρυα και άλλοι με πλατιά χαμόγελα! Ένα διάλειμμα στο δικό τους πόνο, μια ευχάριστη νότα στην φορτωμένη δική μας καθημερινότητα! Γι’ αυτό και υποσχεθήκαμε… να ξαναπάμε!

Ένα μάθημα ζωής κι αυτή μας η επίσκεψη! Δώσαμε λίγα μα πήραμε πολλά! Πολλές φορές, τα μαθήματα, το άγχος, οι ανειλημμένες  υποχρεώσεις… μας βυθίζουν στον εαυτό μας και μια σκιά μας εμποδίζει να κοιτάξουμε τον διπλανό μας, ο οποίος μπορεί να πονά, να μας χρειάζεται, να έχει ανάγκη λίγη από την αγάπη μας… Λένε, πως μελαγχολία είναι η αξόδευτη αγάπη! Ας χαρίζουμε λοιπόν από καρδίας αγάπη! Τότε κι εμείς θα γεμίζουμε χαρά!

Καλή κι ευλογημένη Σαρακοστή! Καλόν πνευματικό αγώνα!

 

Φ. Μ., φοιτήτρια Χημικού Ιωαννίνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ