Εορτή Ενάρξεως 2007-2008

0
695
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ακαδημαϊκού έτους 2007-2008

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Εκείνη η Κυριακή, ανήμερα της αγίας Αικατερίνης, ήταν μια ξεχωριστή ημέρα. Βέβαια κάθε Κυριακή είναι ξεχωριστή για τον καθένα μας διότι είναι η κατ’ εξοχήν αφιερωμένη ημέρα στον Κύριό μας, και ξεκινά με τον πιο υπέροχο τρόπο, τη Θεία Λειτουργία. Όμως εκείνη την Κυριακή είχαμε και κάτι ξεχωριστό, ήταν η εορτή ενάρξεως για μας, τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση. Βέβαια δεν είχε καλεσμένους μόνο εμάς. Ήταν ανοιχτή για όποιον επιθυμούσε να έρθει, με την ελπίδα να φύγει χαρούμενος και ωφελημένος. Και πράγματι δεν απογοητεύτηκε όποιος θυσιάζοντας ή μάλλον κερδίζοντας λίγο από τον απογευματινό του χρόνο μας τίμησε με την παρουσία του σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή.

Και η γιορτή μας λοιπόν αρχίζει, ψάλλοντας όλοι μαζί το τροπάριο: «Εὐλογητός εἶ…». Στη συνέχεια ακολουθεί χαιρετισμός-καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τον κ. Μηνά Τζανακάκη, τον υπεύθυνο της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. Τη σκυτάλη αναλαμβάνει η χορωδία των φοιτητών μας, η οποία πολύ όμορφα και ζωντανά μας ψάλει το δοξαστικό του εσπερινού της αγίας Αικατερίνης. Αμέσως μετά, πριν ξεφύγουμε από το κατανυκτκό κλίμα που είχε δημιουργήσει η χορωδία μας, η φοιτήτρια Ευτυχία Ζαννίκου απαγγέλει ένα ποίημα με τίτλο: «Της αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης». Έπειτα η χορωδία των φοιτητριών, ερμηνεύει το τραγούδι: «Άγιος ο Θεός…», και το κοινό απολαμβάνει την άψογη εκτέλεση αυτού του υπέροχου άσματος.

Και η ώρα της Ιεραποστολής έφτασε! Ο Ηρακλής Μαλανδρίνος, ένας από τους 15 φοιτητές μας οι οποίοι πηγαίνοντας στο Κονγκό και στην ιεραποστολή της περιοχής περίμεναν ότι κυρίως θα βοηθούσαν τους εν Χριστώ μαύρους αδελφούς τους και την ιεραποστολή παρά ότι θα ωφελούνταν αυτοί τελικά περισσότερο, πράγμα το οποίο ομολόγησαν και οι ίδιοι επιστρέφοντας από την δεκαπενθήμερη διαμονή τους εκεί, μας περιγράφει τα βιώματά τους. Αμέσως μετά, μέσα από ένα σύντομο βίντεο έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε μια μικρή γεύση από αυτήν την Ιεραποστολική εξόρμηση στο Κονγκό. Επικρατεί κλίμα συγκινήσεως…

Με το πέρας και αυτής της αναδρομής η χορωδία των φοιτητών μας, ψάλλει το «Εἰσελεύσομαι…», το οποίο μας προετοιμάζει για το φετινό σύνθημα της χρονιάς, το οποίο παρουσιάζεται μέσα από μία προβολή βίντεο. Το σύνθημα λοιπόν της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως για την φετινή αγωνιστική χρονιά είναι παρμένο από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του αποστόλου Παύλου, κεφάλαιο στ΄ και στοίχος 20:

«δοξάσατε δὴ τόν Θεόν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν

καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ»

Στη συνέχεια, και καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε το σύνθημα, η χορωδία των φοιτητών μας, ψέλνει το «’Εξομολογεῖσθε…». Αμέσως μετά η φοιτήτρια Ελένη Νικολάου , μας διαβάζει ένα ποίημα το οποίο φέρει τον τίτλο: «Ολόκληροι στο Χριστό». Έπειτα η χορωδία των φοιτητριών ερμηνεύει ευρωπαϊκά την Δοξολογία, και ακολουθεί η χορωδία των φοιτητών ψάλλοντας το: «Χριστός ἐν πόλῃ…». Αμέσως μετά ο φοιτητής Βασίλης Κυρβασίλης απευθύνει χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης. Πριν το κλείσιμο της εορτής στο βήμα καλούνται ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυξ Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και δύο καθηγητές: ο κ. Ιωάννης Νανάς, καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και ο κ. Σταύρος Πάνου, καθηγητής Φιλοσοφίας. Στο τέλος κλείνει ο αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου, προϊστάμενος της αδελφότητος θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», αναφερόμενος στο φετινό σύνθημα. Και έτσι η εορτή ενάρξεως της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως για το έτος 2007-2008 τελειώνει με σύσσωμους όλους τους παριστάμενους να ψάλουν το απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου: «Εἰς πᾶσαν την γῆν…». Ας δώσει ο Θεός να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας και να τον δοξάζουμε με το πνεύμα μας, αλλά και με το σώμα μας! Ο Θεός μαζί μας!

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Θεοφάνης Βαϊόπουλος,
πρωτοετής φοιτητής Φυσικής
Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε το video που προβλήθηκε στη γιορτή έναρξης της Χ.Φ.Δ. Αθηνών στις 25 Νοεμβρίου 2007

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ