- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

“Δεν την ξεχνούμε…”

Για 6η συνεχόμενη [1] χρονιά μια ομάδα στην οποία συμμετείχαμε και κάποιες φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών βρέθηκε για λίγες μέρες στην καρδιά της Ιεραποστολής στη Βόρειο Ήπειρο. Οι προορισμοί πλέον καθιερωμένοι: Αργυρόκαστρο, Δούβιανη, Άγιοι Σαράντα, Μεσοπόταμος, Βουλιαράτες. Κάθε περιοχή, κάθε κάτοικος, κι άλλη ιστορία. Φέτος, μάλιστα, επισκεφτήκαμε και το Πανεπιστήμιο Ελληνικών Σπουδών Αργυροκάστρου όπου συνομιλήσαμε με τους καθηγητές, τους φοιτητές αλλά και τον Έλληνα πρύτανη.

Η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας όχι απλά συμπαραστέκεται στους ντόπιους, αλλά πραγματικά ανασταίνει το Χριστιανισμό σε αυτούς τους τόπους. Βοηθοί της σε αυτό το έργο, άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό σκοπό, ακόμα και νέοι που άφησαν τον τόπο τους για να προσφέρουν εκεί. Αυτοί μαζί με τους ιερείς καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Έτσι, συζητήσαμε με πολλούς νέους που θα βαφτίζονταν άμεσα και ζήσαμε μια χειροτονία. Ωστόσο, οι κάτοικοι δικαίως ζητούν κι άλλους ιερείς και γενικότερη υποστήριξη από την Ελλάδα. Ευχή μας και προσευχή μας να συνεχίζει ο Θεός να δίνει πλούσια τη χάρη Του και να μη σβήσει αυτή η δυνατή φλόγα της πίστης!

Δείτε παρακάτω ένα μικρό βίντεο-δείγμα των όσων ζήσαμε από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2013, στην επαφή μας και αυτή τη χρονιά με την Εκκλησία της Αλβανίας.