Από τη γιορτή του οικοτροφείου μας…

1
3988
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Στη γιορτή της…

«Παρόλο που ερχόμαστε από μακριά, σας νιώθουμε πολύ κοντά μας. Σα να μένουμε όλες στο ίδιο μεγάλο μας σπίτι! Με το Χριστό καταργούνται οι αποστάσεις…»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ώρα: 8:30μ.μ

Βρισκόμαστε στη τραπεζαρία του οικοτροφείου, «Αγία Αικατερίνη», για μια ανεπανάληπτη συνάντηση! Οι προσκεκλημένοι πολλοί και διαφορετικοί: τωρινές και παλιές οικοτρόφισσες, φίλοι του οικοτροφείου και φυσικά η αγαπημένη μας Δράση. Κάπου ανάμεσα κι εμείς, η αποστολή του οικοτροφείου Θεσσαλονίκης, «Αγία Φιλοθέη». Η αναμονή τόσου καιρού επιτέλους εκπληρώθηκε!

Είμαστε ανάμεσα σε γνωστές και άγνωστες φυσιογνωμίες, που όλες, όμως, είναι τόσο οικείες και φιλικές μαζί μας. Όπως είναι φυσικό, οι χαιρετισμοί δε σταμάτησαν από τη στιγμή που κόσμος άρχισε να καταφθάνει στη τραπεζαρία! Γέλια, φωνές και συνωστισμός, ανάμεσα στα τραπέζια, δυσκόλευαν το έργο των τραπεζιέρων, που όμως κατάφεραν να στρώσουν ένα ξεχωριστό τραπέζι!

Κατά τη διάρκεια του φαγητού, οι υπεύθυνες του οικοτροφείου, ανοίγουν τα δώρα των καλεσμένων. Στη συνέχεια, μετά από τις τηλεφωνικές ευχές του Οικοτροφείου Πατρών, σειρά έχουν τα τραγούδια και οι βυζαντινοί ύμνοι, καθώς και η εξαιρετική προβολή του βίου της Αγίας, που μας υπενθύμισε το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα της στη γνώση και την αρετή, όπως και την απέραντη μέχρι θανάτου αγάπη της στο Θεό. Η γιορτή έκλεισε με τον πιο κατάλληλο τρόπο! Εκλεκτοί Ελληνικοί Παραδοσιακοί χοροί, για όσο αντέξουν τα πόδια μας.

Παρόλη την ταλαιπωρία του ταξιδιού και το αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα των σχολών μας, νιώσαμε πραγματικά δίπλα μας την Αγία να μας ξεκουράζει πνευματικά και να μας ενισχύει. Μάλιστα σκεφτήκαμε να κατεβαίνουμε, πρώτα ο Θεός, κάθε χρόνο για να τη γιορτάζουμε μαζί σας! Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και εμείς με τη σειρά μας, σας περιμένουμε, στη μνήμη της δικής μας αλλά και τόσο δικής σας Αγίας Φιλοθέης!

Ευχόμαστε η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη να πρεσβεύει για όλες!

Α.Ν φοιτήτρια ΠΤΔΕ- ΑΠΘ

Και του χρόνου!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε πολύ τις φοιτήτριες της Θεσσαλονίκης που βοήθησαν και μας τους τοπικά μακρινούς να ζήσουμε κάτι από την ωραία ατμόσφαιρα της γιορτής του οικοτροφείου μας. Η Αγία Αικατερίνη να εμπνέει όλες με το ηρωικό της φρόνημα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα και την αγάπη της στον Χριστό.
    Μια φίλη από τα παλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ