Από την επίσκεψη αγάπης στο “Ασκληπιείο” Βούλας

0
1235
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (1 ψήφοι, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Loading...

Χριστούγεννα… κατεξοχήν εορτή αγάπης! Πόσο μεγάλο θαύμα ο ερχομός του Σωτήρος στον κόσμο!

Και δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να προσεγγίσουμε αυτό το θαύμα από το να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο Ιησούς: «Αγαπήσεις πλησίον σου ως σεαυτόν»  (Ματθ. κβ΄ 39). Να δείξουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας, και μάλιστα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, διότι αποτελεί αναλγητικό για τον πόνο τους.

Γι αυτόν τον σκοπό και εμείς πραγματοποιήσαμε και φέτος μια επίσκεψη αγάπης στο νοσοκομείο “Ασκληπιείο” Βούλας. Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου οι φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως ξεκινήσαμε όλοι μαζί για να πούμε τα κάλαντα στους ασθενείς αλλά και στο προσωπικό και να τους δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας για την γέννηση του Χριστού.

Μόλις φτάσαμε στον χώρο του Ασκληπιείου, περάσαμε αμέσως από τον Ιερό Ναό του νοσοκομείου για να προσκυνήσουμε το τίμιο λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα  του θαυματουργού και να πάρουμε την χάρη του ώστε να μπορέσουμε και εμείς να μεταδώσουμε χαρά και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους. Κατόπιν αυτού, οι εργαζόμενες κυρίες μάς οδήγησαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου όπου και με την συνοδεία των μουσικών οργάνων τραγουδήσαμε τα παραδοσιακά κάλαντα και ευχηθήκαμε στους ανθρώπους δίνοντάς τους ένα μήνυμα ελπίδας, την οποία έρχεται να φέρει ο Χριστός στον κόσμο.

Στην αρχή, μπορούσες να διακρίνεις την έκπληξη των ανθρώπων όταν έψαχναν για να βρουν την πηγή των ακουσμάτων που πλημμύριζαν τους θαλάμους. Όμως γρήγορα έβλεπες αυτήν την απορία να μεταβάλλεται σε χαρά και συγκίνηση τις οποίες μπορούσες να αντιληφθείς από τις ευχές που ανταπέδιδαν όταν όλοι μαζί ευχόμασταν «Χρόνια πολλά». Αφού τελειώσαμε, ευχηθήκαμε σε όλους να ζήσουν αληθινά τις γιορτές μαζί με τους δικούς τους και έπειτα κατευθυνθήκαμε στον χώρο κάτω από τον ναό του νοσοκομείου, όπου ακούσαμε κάποια λόγια από τον εφημέριο του ναού, π. Κωνσταντίνο, τα οποία γέμισαν με ελπίδα τις καρδιές μας. Με τις ευχές του, λοιπόν, για καλά Χριστούγεννα ολοκληρώσαμε και την φετινή μας επίσκεψη στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό διότι μας αξίωσε και φέτος αυτής της ευκαιρίας για να μπορέσουμε να ζήσουμε πιο αληθινά τα Χριστούγεννα!

Και του χρόνου…

Γ. Κ., 3ετής φοιτητής ΟΠΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ