Από την Εορτή Λήξης 2014…

0
63
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μετά την «εορτή των εορτών», την Ανάσταση του Χριστού, η Πεντηκοστή αποτελεί «την τελευταίαν και μεγάλην εορτήν» «επαγγελίας συμπλήρωσης και προθεσμίας» εορτή γενέθλιο της Εκκλησίας, εορτή επιδημίας του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους και στον κόσμο άπαντα, εορτή του Παρακλήτου. Αυτή την μεγάλη ημέρα διαλέξαμε να εορτάσουμε τη λήξη των εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Έτσι, στις 8 Ιουνίου 2014 μαζευτήκαμε όλοι στη ΓΕΧΑ Αμπελοκήπων για ένα μικρό ταξίδι αναμνήσεων στα όσα ζήσαμε την χρονιά αυτή.

Αυτό το μικρό ταξίδι αναμνήσεων άρχισε με το απολυτίκιο της Πεντηκοστής που δημιούργησε ένα κλίμα κατανύξεως. Ύστερα, η εισαγωγική ομιλία ήταν το αεράκι που φύσηξε ώστε να ξεκινήσει το καράβι για αυτό το μικρό αλλά όμορφο ταξίδι: ένα ταξίδι προσφοράς, αγάπης, όμορφων αναμνήσεων από τις εκδρομές μας, λατρευτικών ευκαιριών, εξορμήσεων………….

Ο σκοπός της πνευματικής ζωής, που είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος, από συνομιλία του Σεραφείμ του Σάρωφ με τον Νικόλαο Μοτοβίλωφ και η παντοδυναμία του Θεού μέσα στον κόσμο, που ενεργεί σε αυτόν αθέατος, ήταν το κέντρο των δύο ομιλιών που ακολούθησαν από δύο φοιτητές. Ο Θεός ενεργεί μετά την Πεντηκοστή δια μέσου του Αγίου Πνεύματος ,δια του Παρακλήτου, αρκεί εμείς να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε αυτές τις ενέργειες. Ο στάρετς Σεραφείμ συμπληρώνει ότι η προσευχή είναι ένα εύχρηστο όπλο για αυτή την απόκτηση, δηλαδή να δούμε με τα μάτια της ψυχής μας τις ενέργειες του Θεού στον κόσμο και να νιώσουμε και να δεχτούμε τη Θεία Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις εντυπώσεις μας από το Α.Τ.Ε.Ι. και το πώς, με την βοήθεια του Θεού, πραγματοποιήθηκε η ομιλία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία. Εντύπωση μάς έκανε  η όμορφη αντιμετώπισή μας από τους καθηγητές και η βοήθειά τους για την οργάνωση της εκδηλώσεως. Τελικά βοήθησε ο Θεός και ήταν μια καλή ευκαιρία για πολλούς φοιτητές να ωφεληθούν πνευματικά, καθώς είχαμε το άγχος αν θα έβρισκε ανταπόκριση.

Αυτό το ταξίδι αναμνήσεων έφτασε στο αποκορύφωμά του όταν παρακολουθήσαμε δύο προβολές από τα όσα ζήσαμε την χρονιά που πέρασε. Πόσα πράγματα μάς θύμισαν από τις ωραίες στιγμές  που περάσαμε: κάλαντα σε νοσοκομεία, εκδρομές, επισκέψεις αγάπης, εξορμήσεις, λατρευτικές ευκαιρίες και άλλα πολλά που μας δίνουν δύναμη για την επόμενη χρονιά να κάνουμε περισσότερο αγώνα και να προσφέρουμε περισσότερο.

Στην συνέχεια, μία φοιτήτρια μάς μίλησε για την πρώτη της χρονιά στην Δράση: μόνο όμορφες αναμνήσεις έχει από αυτήν την χρονιά, ένιωσε ευλογημένη από το Θεό που μέσα σε μία μεγαλούπολη που συμβαίνουν τα πάντα βρήκε μια πνευματική φωλιά. Μία άλλη προβολή που μας συγκίνησε ήταν από την εξόρμηση των φοιτητριών στην Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία.

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν από μια τέτοια εορτή και τραγούδια. Η χορωδία των φοιτητών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως έψαλε ύμνους από την εορτή της Πεντηκοστής και τραγούδησε τραγούδια, ενώ λάμπρυνε την εορτή με τραγούδια και η χορωδία των φοιτητριών.

Τον επίλογο σε αυτή την εκδήλωση και σε αυτό το μικρό ταξίδι έβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ.κ. Ιγνάτιος, που με την απλότητα του μάς συγκίνησε τονίζοντάς μας ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να αγωνιζόμαστε χωρίς φόβο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Έτσι, άλλη μία εορτή λήξεως των εργασιών της Δράσεώς μας έφτασε στο τέλος της. Φεύγουμε, κλείνοντας ραντεβού για την νέα χρονιά, είναι γεμάτες οι αποσκευές μας από συναισθήματα χαράς και συγκίνησης αλλά και ελπίδος ότι στον δύσκολο αυτόν αγώνα, σε μία εποχή που οι αξίες χάνονται και όλα εκμηδενίζονται, σε μία δύσκολη ηλικία που ο διάβολος μάς πολεμά, έχουμε ένα δυνατό σύμμαχο και, έτσι, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα:  «ΚΥΡΙΟΣ φωτισμός μου καὶ σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος ὑπερασπιστὴς τῆς ζωῆς μου· ἀπὸ τίνος δειλιάσω;» (ψαλμός 26,1)

Π.Κ.
Φοιτητής Θεολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ