Από την εορτή έναρξης…

0
480
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μια καινούρια χρονιά άρχισε και παρ’ όλες τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδος και ειδικότερα των Αθηνών, η Χριστιανική Φοιτητική Δράση έκανε ένα νέο ξεκίνημα με χαρά, ελπίδα και με ένα νέο σύνθημα να αναζωπυρώνει τις καρδιές των φοιτητών της. Έτσι, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 είχαμε την εορτή έναρξης των εργασιών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών που έγινε στην Γ.Ε.Χ.Α. Αμπελοκήπων. Μετά την επίκαιρη εισήγηση που έκανε ο φοιτητής ακολούθησαν τραγούδια από την χορωδία των φοιτητριών καθώς και ύμνοι από την βυζαντινή χορωδία των φοιτητών. Έπειτα κάποιες ιστορίες που διαβάστηκαν από τις φοιτήτριες καθώς και το βίντεο, που περνούσε σπουδαία μηνύματα, μας έδωσαν το  σύνθημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς: «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς».

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους καθηγητές Θεολογικής, κ. Απόστολο Νικολαΐδη και τον π. Γεώργιο Ευθυμίου, από τον κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου καθ. Ιατρικής, καθώς και από τον εκπρόσωπο της Χ.Φ.Ε. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, παλαιός υπεύθυνος της Χ.Φ.Δ. ο οποίος ιδιαιτέρως μας τόνωσε με τα λεγόμενά του.

Κλείνοντας την εορτή ο π. Αστέριος Χατζηνικολάου, προϊστάμενος της αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», ανέλυσε το σύνθημα της χρονιάς επισημαίνοντας μερικές από τις πτυχές του. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε από τί θα μας ελευθερώσει ο Χριστός και τι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Πρέπει πρώτα να έχουμε βαθειά και ακλόνητη πίστη στο Θεό και στην συνέχεια ο Θεός θα μας ελευθερώσει από την δουλεία της αμαρτίας και των παθών.

Αυτά ήταν λίγα από τα ωφέλιμα που ακούστηκαν στην εορτή ενάρξεως της Χ.Φ.Δ. Αθηνών. Φέτος, σε μια εποχή που η Ελλάδα μας βρίσκεται υποδουλωμένη οικονομικά, έρχεται ένα βαθύτερο μήνυμα για την ελευθερία της υποδουλωμένης μας ψυχής από την αμαρτία. Ένα μήνυμα από τον Λόγο του Θεού που μας καλεί να έχουμε ακλόνητη την πίστη μας και αγωνιστικό πνεύμα:

«Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς»

Κ.Π
φοιτητής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ