Απ΄ό,τι είδα στη Χαλκίδα!

0
655
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Όπως καθε χρόνο, έτσι και φέτος, η αναστάσιμη χαρά συνοδεύει τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση που ξεκινάει μέσα στην εβδομάδα της διακαινησίμου να γνωρίσει άλλα όμορφα και ευλογήμενα μέρη της πατρίδας μας!
Ας γνωρίσουμε την Χαλκίδα” λοιπόν! Mε τον πόθο της αναμονής που χάραξε μέσα μας αυτη η φράση, κύλισε γρήγορα η διακαινήσιμος εβδομάδα κι έφτασε επιτέλους το Σάββατο 21 Απριλίου 2012! Πρωί-πρωί, στις 7:30 κιόλας, αντηχούσε το πούλμαν από γέλια και φυσικά… την ευχή που εκφράζει την πηγή της χαράς μας, “Χριστός ανέστη!Αληθώς ανέστη!”! Με το όνομα του Κυρίου στα χείλη μας, ισχυρό όπλο και μόνο με την εκφορά του, όπως συζητήσαμε μετά την πρωινή μας προσευχή, φτάσαμε στον πρώτο προορισμό της εκδρομής μας! Τα γαλανά νερά της Χαλκίδας μας καλωσόρισαν και μας συνόδεψαν στον πρωινό μας περίπατο στην πόλη!
Αφού προσθέσαμε ήδη τις πρώτες μας αναμνήσεις στο φωτογραφικό αρχείο της εκδρομής, κατευθυνθήκαμε προς το Προκόπι Ευβοίας με τον τόσο λαοφιλή και θαυματουργό Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο. Μα φυσικά, πώς θα μπορούσε να λείπει το προσκύνημα αυτό από την εξόρμηση της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών στην Εύβοια; Ο ναός του Ρώσου Αγίου ήταν πλημμυρισμένος με προσκυνητές από κάθε περιοχή της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού! Αφού προσκυνήσαμε το ιερό σκήνωμα που ευωδίαζε σταθήκαμε όλες σιωπηλές στο πλάι διαβάζοντας την παράκληση προς τον Άγιο, ζητώντας τις πρεσβείες και την προστασία του! Δεν παραλείψαμε βέβαια να φορέσουμε τη ζώνη και τον σκούφο του Αγίου που διατίθενται δίπλα στον ιερό ναό για ευλογία των προσκυνητών.
Ανανεωμένες πλέον συνεχίσαμε την διαδρομή μας προς την Αιδηψό, η οποία μας περίμενε με ένα υπέροχο γεύμα και πολύ τραγούδι δίπλα στην βαθυγάλανη και ελαφρώς αναταραγμένη θάλασσα! Δεν έλειψαν φυσικά από το τραπέζι μας και τα κόκκινα αυγά! Πολλές οι συγκρούσεις και η νικήτρια ήταν… όλες μας!
Επόμενος προορισμός μας, η Αρκίτσα! Περιμένοντας την ώρα αναχώρησης του πλοίου εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο για μια καλύτερη γνωριμία μας με την Αιδηψό και… τα παγωτά της! Η χαρά μας συμπληρώθηκε από τα παιχνίδια μας κατά τη διαρκεια του θαλασσινού μας ταξιδιού, που δεν θέλαμε να τελειώσει!
Από την Αρκίτσα οδηγηθήκαμε μέσα από την ανοιξιάτικη ανθισμένη φύση που καλλιτεχνούσε με τα θαλασσινά, γραφικά, χαρακτηριστικά τοπία της Ελλάδας μας, στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων της Αταλάντης! Ύστερα απο τη συμμετοχή μας στον Ιερό Εσπερινό, οι μοναχές μάς εξύμνησαν μέσα από  την ιστορία της μονής την απέραντη φιλανθρωπία του Κυρίου και μας ενέπνευσαν με τις θαυματουργικές παρεμβάσεις των Αγίων Αναργύρων στη ζωή των κατοίκων της περιοχής!
Ο δρόμος της επιστροφής στη βάση μας, την Αθήνα, είχε ξεκινήσει πλέον και μαζί του τα τραγούδια και τα παιχνίδια μας μέσα στο πούλμαν. Μπορεί στο παιχνίδι να κερδίσανε οι δευτεροετείς μας, αλλά από την εκδρομή μας αυτή, βγήκαμε όλες με πολλά έπαθλα… Η ευχαρίστηση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της καθεμιάς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επαναπροσαρμογή μας στην καθημερινότητα της σχολής και των μαθημάτων ήταν πλέον στη θέση τους!
Και του χρόνου!

Μ.Γ.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ