- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Ανταπόκριση από την ακολουθία των Χαιρετισμών στον Άγιο Αθανάσιο Παιανίας

Παρασκευή απόγευμα. Τέλος (σχολικής) εβδομάδας. Όχι δηλαδή μιας οποιασδήποτε εβδομάδας, καθώς για τους περισσότερους από εμάς, τους φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, η λήξη αυτή σήμανε και την πολυαναμενόμενη λήξη της εξεταστικής. Έφερε λογικώς στον νου μία περίοδο ανάπαυλας. Κάτι τέτοιο, δεν έγινε άμεσα αυτήν την Παρασκευή, γιατί, παρ΄ όλη την δεδομένη κούραση, είχαμε αποφασίσει να κατευθυνθούμε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στην Παιανία, και εκεί να απευθύνουμε το «Χαίρε» στην Κεχαριτωμένη.

Έτσι, συναντηθήκαμε 6:20 μ.μ. στο οικοτροφείο, από όπου μας παρέλαβε ένα πούλμαν. Μετά από ένα μικρό… ταξιδάκι (40 λεπτά είναι πολλά στην αίθουσα του πανεπιστημίου, συνήθως όμως λίγα σε μία παρέα), φτάσαμε στον ιστορικό, μεταβυζαντινής εποχής, ιερό ναό. Πολλοί φοιτητές συνέδραμαν στην τέλεση της ακολουθίας στο μικρό, αμυδρά φωτιζόμενο εκκλησάκι, με την παρουσία τους στο αναλόγιο. Στο τέλος αυτής της λατρευτικής ευκαιρίας, ο π. Μάρκος  μάς μίλησε για τους «Χαιρετισμούς» και τη σημασία τους.

Μετά από ένα κερασματάκι (σταθερή αξία στα φοιτητικά χρόνια), οι περίπου 25 φοιτητές επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν, ώστε να γυρίσουμε στην Αθήνα.

Π.Χ.