Ακρόπολη: συνάντηση κορυφής!

0
301
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

15 Σεπτεμβρίου 2013…Ημέρα Κυριακή! Φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης είχαμε την ευκαιρία να εκκλησιαστούμε στο μικρό, απλό, αλλά απέριττο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, στον λόφο Φιλοπάππου. Ακούσαμε τα κατανυκτικά τροπάρια του τρίτου ήχου, είδαμε από κοντά τα ιλαρά πρόσωπα των Αγίων και σαν αποκορύφωμα γευτήκαμε το Σώμα και το Αίμα του Οικοδεσπότη Χριστού. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απολαύσαμε το πρωινό μας στο μεγάλο περίβολο του ναού. Τα νέα μας πολλά και η χαρά μεγάλη, μιας και ήταν η πρώτη μας συνάντηση μετά την ευλογία της κατασκήνωσης.

Ο επόμενος στόχος μας…η ανάβαση στο βράχο της Ακρόπολης! Αφού μας δόθηκαν εκτενείς και έγκυρες πληροφορίες από την έμπειρη ξεναγό μας, ξεκινήσαμε την περιήγηση με την πρώτη μας στάση στα Προπύλαια. Η θέα καταπληκτική, ενώ η μεγαλοπρέπεια της εισόδου μας προϊδέαζε για το τι θα βλέπαμε στη συνέχεια. Βρεθήκαμε, λοιπόν, μπροστά στο ανυπέρβλητο και επιβλητικό μνημείο του Παρθενώνα. Εκεί είδαμε αποτυπωμένες και θαυμάσαμε τις καλλιτεχνικές αρετές των προγόνων μας, όπως η αρμονία και η συμμετρία. Της προσοχής μας δεν διέφυγε και το μνημείο του Ερεχθείου, στο οποίο δεσπόζουν οι μορφές των Καρυάτιδων….Σύντομη η επίσκεψη, μεγάλος όμως ο θαυμασμός για όσα είδαμε.

Σε μια εποχή πολιτισμικής κρίσης, η επίσκεψη στα αρχαία μνημεία αναζωπυρώνει θεμελιακές αξίες της ζωής μας και ανοίγει διεξόδους διαφυγής από αυτά που μας κρατούν δεμένους στα εφήμερα και καθημερινά. Είναι άξιο προσοχής ότι κανένα πολιτισμικό μνημείο των Ελλήνων δεν είναι ξένο προς την θρησκευτικότητά τους. Γιατί, πολιτισμός χωρίς θρησκεία είναι σώμα χωρίς ψυχή.

Ν. Ν., φοιτήτρια ΠΤΔΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ