Αθαμάνιο 2013 – «…Σῶμα Χριστοῦ…»

1
215
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Όπως ανακοινώνουμε και στις εξορμήσεις μας, μια από τις πολλές δράσεις της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης είναι και η έκδοση του Περιοδικού μας «Η Δράση μας». Ξεφυλλίζοντας το τρέχον τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, το μάτι δεν μπορεί να μη σταθεί σε μια σελίδα που στέλνει τον αναγνώστη …αλλού, σε έναν άλλο τόπο και τρόπο ζωής! «Στο Αθαμάνιο. Στην Κατασκήνωση τη Φοιτητική. Να πιεί η ψυχή νερό να ξεδιψάσει. Να γαληνέψει η ταραχή των λογισμών. Να φωτισθεί το σκοτάδι της ψυχής. Να σβήσει η φλόγα των παθών. Να φύγει από την καρδιά η λύπη, το σκοτάδι, η ανασφάλεια, η μοναξιά. Στη χαρά της Κατασκήνωσης. Στη χριστιανική συντροφιά. Να νιώθεις δίπλα σου τον συνοδοιπόρο, τον συναγωνιστή, τον αδελφό σου. Να τρέξεις, να παίξεις, να χαρείς τη χαρά της χριστιανικής ζωής. Να ξεδιψάσεις από την Πηγή. Να ακούσεις λόγο Χριστού. Αλήθειες αιώνιες και ακατάλυτες. Να ξεδιψάσεις τη διψασμένη σου ψυχή.»

Σίγουρα, μια τέτοια πρόταση, ένα τέτοιο …ταξιδιωτικό πακέτο, δεν μπορούσε να παραβλεφθεί. Έτσι, αρκετές φοιτήτριες ξεκινήσαμε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 για εκεί. Οι εμπειρίες μας αποτελούσαν εγγύηση για όσα υποσχόταν το άρθρο. Κι έτσι κι έγινε. Τώρα πια που το Αθαμάνιο 2013 καταλαμβάνει αρκετά GB στη μνήμη μας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έγιναν όλα όσα έλεγε και ίσως ακόμη περισσότερα…! Γυρνώντας το χρόνο πίσω, το μυαλό σταματάει σε αρκετές κατασκηνιώτικες στιγμές, σφραγισμένες με τη δική Του παρουσία.

Όλα ξεκίνησαν με τον αγιασμό και τις ευλογίες του π. Μιχαήλ, με τον οποίο χαρήκαμε που ανταμώσαμε καθώς μες στη χρονιά τον είχαμε θυμηθεί με την παρουσία του στο site μας. Το φετινό σύνθημά μας; «…Σῶμα Χριστοῦ…». Σε αυτό το πλαίσιο ζήσαμε κι εμείς στιγμές μοναδικές σαν ένα ενωμένο Σώμα με επίκεντρο Εκείνον. Η μνήμη σταματάει στις ευκαιρίες μας, δηλαδή σε απλές διαλέξεις όπως η αναφορά σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, τον Κωστή Παλαμά και τα 70 χρόνια από το θάνατό του, ή στην ιστορία της Κύπρου και την παρούσα κατάστασή της. Σημείο αναφοράς αποτελεί τόσο η ιδιαίτερη συζήτηση μας με την κ. Θεοχαρίδου, οικογενειάρχη με αρκετά ακόμη προσόντα, με θέμα «Οικογένεια: Κατ’ οίκον Εκκλησία» όσο και το θεατρικό για την Αγία Βίβια Περπέτουα, με την τόσο θεάρεστη ζωή της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ημερίδα με θέμα «Εκκλησία και Ζωή» και την επικοινωνία μας με την κ. Ναταλία Νικολάου ή τις κατανυκτικές Παρακλήσεις μας στις οποίες βοήθησε και μια συζήτηση για την Παναγία μας, την Παναγία των Ελλήνων. Αξέχαστη παραμένει και η ησυχία της κατασκήνωσης τόσο κατά τη διάρκεια του ημερονυχτίου προσευχής όσο και πριν και κατά την ιερή ώρα της εξομολόγησης που μας ετοίμασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Θεία Κοινωνία μαζί με το θεόπνευστο λόγο του π. Χριστοδούλου για αυτό το μέγα Μυστήριο. Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί η καθιερωμένη επίσκεψη του Δεσπότη Άρτας κ. κ. Ιγνατίου καθώς και η συνομιλία μας μαζί του.

Όμως, αυτόν τον κατασκηνώτικο τόπο και τρόπο δεν το ζήσαμε μόνες μας…Τον μοιραστήκαμε για ένα ολόκληρο απόγευμα με τις κατασκηνώτριες Γυμνασίου-Λυκείου της Μητρόπολης Άρτας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση για τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση, τις δραστηριότητές μας, πρόσκληση στην παρέα μας μόλις ξεκινήσουν τη φοιτητική τους ζωή, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, γερμανικό, και φυσικά …δώσαμε ραντεβού για το χρόνου στα ίδια μέρη και με τις απόφοιτες για το χειμώνα στο Εντευκτήριό μας και στην ιστοσελίδα μας.

Κάπως έτσι ζήσαμε 12 ευλογημένες ημέρες και ήδη από τη στιγμή που μπήκαμε στα πούλμαν για την επιστροφή ξεκινήσαμε την αντίστροφη μέτρηση για την κατασκήνωση της επόμενης χρονιάς. Όπου και τότε, όπως και φέτος, ελπίζουμε να μας αξιώσει ο Θεός να ζήσουμε τα λόγια του άρθρου: «Καλοκαίρι. Κατασκήνωση στο Αθαμάνιο. Και ο λόγος του Θεού πλούσιος, ζωογόνος, δροσερός. Ρέει, όπως το νερό στις πηγές των Τζουμέρκων. Για να ξεδιψάσουν οι διψασμένες ψυχές. Τόσο απαραίτητος για την καλή λειτουργία της ψυχής μας.

Στο Αθαμάνιο τρέχουν οι πηγές. Τρέχει η Πηγή, ο λόγος του Θεού. Να πιει η ψυχή να ξεδιψάσει, να ξεκουρασθεί, να αναζωογονηθεί, να ανανεωθεί, να ανυψωθεί.»

Αμήν.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Αθαμάνιο, που το φτιάξαμε εκεί επί τόπου:

  Ψηλά στο Α- ψηλά στο Αθαμάνιο
  η ΧΦΔ, η ΧΦΔ κοιμάται
  παρακαλώ σας έλατα (ή σκίουροι)
  μη μου την εξυπνάτε.

  Βουνό να πας, βουνό να ‘ρθεις
  στο δρόμο να μη ζαλιστείς
  Βουνό να πας, βουνό να ‘ρθεις
  στο δρόμο να μη μου χαθείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ