Αθαμάνιο… στον Άγιο Βλάσιο!

0
3011
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Φοιτητική κατασκήνωση για τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών σημαίνει… Αθαμάνιο. Μια κατασκήνωση απόλυτα συνδεδεμένη με τον τόπο διεξαγωγής της. Ένας τρόπος ζωής αλλιώτικος, μα τόσο εναρμονισμένος με ένα τόπο ξεχωριστό, τα ελατόφυτα Τζουμέρκα. Στο μυαλό όλων περιτριγύριζε η σκέψη κατά πόσον η αναγκαστική αλλαγή τόπου για φέτος θα επηρέαζε τον τρόπο. Μπορούσε η κατασκήνωση του Αγίου Βλασίου στο Αγρίνιο να φιλοξενήσει τις προσδοκίες των απαιτητικών Αθαμανιωτών;

Η απάντηση δόθηκε από τις 28 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η αθαμανιακή μας καθημερινότητα δεν διαταράχτηκε ούτε κατ’ ελάχιστον. Το κατανυκτικό και ευρύχωρο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μάς φιλοξενούσε πρωί και βράδυ. Όρθροι, απόδειπνα, παρακλήσεις, σαββατιάτικος εσπερινός, κυριακάτικη Θεία Λειτουργία συγκρότησαν την λατρευτική μας ζωή, με αποκορύφωμα την πανηγυρική αγρυπνία στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ξεχωριστή πινελιά στην φετινή κατασκήνωση αποτέλεσε το προσκύνημά μας στην Παναγία την Προυσιώτισσα στο κατώφλι του 15αυγούστου. Ιδιαίτερη ευλογία η παράκληση που οι ίδιοι επιτελέσαμε εκεί στην Παναγία μας, καθώς και η ολοκάρδια προσφορά του ηγουμένου να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα που φιλοξενούνται στη Μονή.

Η περαιτέρω αποτίμηση δραστηριοτήτων και καθιερωμένων μερών του προγράμματος δεν μπορεί παρά ελάχιστα να πληροφορήσει σχετικά με την επιτυχία της κατασκήνωσης. Το όφελος που ο καθένας αποκόμισε από την φετινή φοιτητική κατασκήνωση αναπαύεται στα μύχια της ψυχής του προσπαθώντας να νοηματοδοτήσει και να ενδυναμώσει τις αποφάσεις που πήρε.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε τους ανθρώπους της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου για τη ζεστή φιλοξενία τους. Χαρήκαμε τις πολλαπλές ανέσεις που μας χάρισε η κατασκήνωση που μας παραχώρησαν, από τον Ιερό Ναό και τις εξαιρετικές γηπεδικές εγκαταστάσεις μέχρι την τελευταία σπιθαμή της κατασκήνωσης. Η μικρή λιμνούλα που αφήσαμε στην είσοδο της κατασκήνωσης αποτελεί ένα μικρό αντίδωρο για όσα απολαύσαμε και μια ανάμνηση για το πέρασμά μας από εκεί.

Α.Α.
Φοιτητής Ε.Κ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ