Αθήνα

Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών, φοιτητικός τομέας του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσης «Ο Μέγας Βασίλειος», έχει το εντευκτήριό της στο κτήριο του συλλόγου, στην οδό Μαυρομιχάλη 32 στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Για να επικοινωνήσετε με τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

e-mail επικοινωνίας: athina1@xfd.gr για τους φοιτητές και athina2@xfd.gr για τις φοιτήτριες

– Τηλέφωνα υπευθύνων: 2107700170, 6977548857 (κ. Εμμανουήλ Σταθούλιας) και 2106715450, 6970254744 (δ. Πανίτσα)

– δια… ζώσης, σε κάποια εκδήλωσή μας!!!

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τη ζωή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών, ρίχνοντας μια ματιά στις πληροφορίες αλλά και στις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου!

Η Χ.Φ.Δ. Αθηνών οργανώνει:

ΚΟΙΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: κοινοί Εκκλησιασμοί στο Παρεκκλήσιο του «Μεγάλου Βασιλείου», στο κτήριο του ομώνυμου συλλόγου, μία Κυριακή κάθε μήνα. Ακολουθεί πρωινό κέρασμα στο εντευκτήριό μας και αδελφική συναναστροφή! Επίσης, εκκλησιασμοί στον ιερό ναό της Πολυτεχνειούπολης, ακολουθίες Χαιρετισμών σε ιστορικά εκκλησάκια στην Πλάκα.

ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ: το κέντρο αναφοράς στη ζωή της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. Οι κύκλοι μας γίνονται:

ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΑ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ: Για τους φοιτητές κάθε Τρίτη 7.30 -9:30μ.μ. στο «Μέγα Βασίλειο» στο εντευκτήριό μας ευκαιρία για επικοινωνία και παιχνίδι. Κάθε δεύτερη Τρίτη συζήτηση πάνω σε επίκαιρα θέματα. Για τις φοιτήτριες κάθε Πέμπτη 7.15 μ.μ. συνάντηση στο εντευκτήριό μας. Οι διαλέξεις και τα θέματα ανακοινώνονται πρώτα στην ιστοσελίδα μας.

ΕΟΡΤΕΣ για την έναρξη και τη λήξη των εργασιών της Χ.Φ.Δ. κάθε χρόνο, εθνικές εορτές, επετειακές εκδηλώσεις και εκθέσεις φωτογραφίας.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ στα διάφορα Πανεπιστήμια και σχολές των Αθηνών: με παλμό, παρρησία και ξεχωριστές συγκινήσεις κάθε φορά, δίνουμε παρουσία Χριστού και ένα μήνυμα ελπίδας στους συμφοιτητές μας μαζί με ένα φυλλάδιο, που τόσο έχουν κουραστεί από τα φλύαρα και κενά καλέσματα του κόσμου.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ σε Νοσοκομεία, ιδρύματα, φυλακές… μικρές και ταπεινές απόπειρες των μελών μας να φέρουμε λίγη χαρά και ελπίδα στους πονεμένους συνανθρώπους μας…

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Την τελευταία δεκαετία ξεχωρίζουν οι ετήσιες επισκέψεις των φοιτητριών στη Βόρεια Ήπειρο καθώς και οι 2 εξορμήσεις των φοιτητών στο Κονγκό και στο Καστελόριζο.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Γνωριμία με τη γαλάζια Πατρίδα μας και προσκυνηματικούς προορισμούς του εξωτερικού! Τα τελευταία χρόνια επισκεφθήκαμε Πόρο, Σπέτσες, Πάρο, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Κρήτη, Θράκη, Σάμο, Λευκάδα, Ρόδο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Κόνιτσα, Βόρειο Ήπειρο

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: Ό,τι και να γράψει κανείς για το Αθαμάνιο Άρτης είναι λίγο! Δεν είναι τόπος, είναι τρόπος ζωής… 15 μέρες κάθε καλοκαίρι στα πανύψηλα Τζουμέρκα, πιο κοντά στα πνευματικά μας αδέλφια, πιο κοντά στο Θεό!

Σημείωση: όλες οι εκδηλώσεις μας ανακοινώνονται αρκετές ημέρες νωρίτερα στη σελίδα ανακοινώσεων καθώς και στην αρχική σελίδα του ιστοχώρου μας!!!