- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Αν υπάρχει ζωή… θέλω να ζήσω

Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2013
ISBN: 978-960-99056-1-9
Έκδοση: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο ”Ο ΣΩΤΗΡ”, Σόλωνος 100.
Συγγραφέας: Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

 Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω

100 ερωτήσεις και απαντήσεις περί πίστεως

Ὑπάρχει Θεός; Γιατί βαφτιζόμαστε μικροί: Τί θά λέγατε γιά τή θεωρία τῆς ἐξέλιξης; Ὑπάρχει κάτι πού νά ἀποδεικνύει τήν ὕπαρξη τοῦ Θεοῦ; Τί ἐννοεῖτε ἐμπιστοσύνη στό δρόμο τῆς Ἐκκλησίας; Γιατί δέν μποροῦμε νά τά καταλάβουμε ὅλα αὐτά; Τί ἐννοοῦμε ἁγιότητα; Ὑπάρχει ἐλπίδα; Ὑπάρχει γνήσια Ἐκκλησία; Πῶς εἶναι δυνατόν νά ἀναστηθεῖ ἕνας νεκρός; Τί θά πεῖ ἡ λέξη μυστήριο τοῦ Θεοῦ; Πῶς μπορῶ νά δώσω ζωή στή… ζωή μου; Τί θά πεῖ ἀπόκτηση τοῦ Ἁγίου Πνεύματος; Γιατί τόσος πόνος;

Παρουσίαση Οπισθόφυλλου

Άρχισα να γράφω στο Κάθισμα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κοντά στον αρσανά της Σιμωνόπετρας. Τελείωσα αργότερα, στο νησί του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Πάτμο, στο Κουβάρι. Και οι δύο τόποι ησυχαστικοί και ερημικοί. Σημεία προσευχής. Συνολικά χρειάστηκαν λίγες μόνο μέρες. Συντροφιά μου ο αρχοντικός μαθητής της αγάπης. Ο ειλικρινά αγαπών και όντως ηγαπημένος. Το κείμενο δεν μπορούσε παρά να είναι καρπός αγάπης και ησυχίας, είναι καρπός ερήμου. Θα έλεγα και προσευχής, αλλά φοβούμαι τις παρεξηγήσεις των νοσηρών υπερβολών.

Τα ερωτήματα -επέλεξα εκατό για να είναι στρογγυλός ο αριθμός- και ο διάλογος είναι όλα αυθεντικά. Τα πρόσωπα είναι επίσης αληθινά, αν και με διαφορετικά προφανώς ονόματα. Η συζήτηση δεν είναι αυτοτελής, αλλά αποτελεί μια σύνθεση με επιλογή ερωτημάτων. Όλα αυτά όμως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που βαραίνει είναι μέσα από αυτά να φανεί αυθεντικά η ανθρώπινη φύση και καθαρά το πρόσωπο του αληθινού Θεού. Δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει περισσότερο σε αυτή τη ζωή.

Περιεχόμενα

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεός στην ζωή μου. Γιατί;
“Άνθρωπος ἐν τιμὴ ὢν οὐ συνῆκε”
Ούτε υπάρχει, ούτε δεν υπάρχει.Είναι!
Γνώση και πίστη

ΣΤΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Τι την θέλουμε την Εκκλησία;
Ψήγματα άλλης λογικής
“Ξένον ἄκουσμα

ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΣ ΛΗΣΤΟΥ

Θέλω να ζήσω

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ