- Χριστιανική Φοιτητική Δράση - https://xfd.gr -

Ένα προσκυνητάρι (Β΄ Βραβείο Διαγωνισμού)

Το αυτοκίνητο τρέχει.

Έξω απ’ το παράθυρο εκτάσεις κίτρινου να σταματούν εκεί που αρχίζουν οι βουνίσιες πλαγιές με τις κορφές να θέλουν να αγγίξουν τον ουρανό.

Μέσα στο απέραντο αυτό κίτρινο, που χρυσίζει όταν οι ακτίνες του ήλιου το φωτίζουν, προβάλλει, στην άκρη του δρόμου, μοναχικός μάρτυρας της πανταχού παρουσίας του Θεού, ένα προσκυνητάρι. Εκτεθειμένο στον άνεμο και τη βροχή κτυπιέται αλύπητα, ολομόναχο στη μέση του πουθενά. Κάποιος όμως, χωρίς κανείς να το έχει υποψιαστεί, το επισκέπτεται κάθε τόσο για να το φροντίσει, να σκουπίσει το θολό τζάμι του και να προσθέσει λίγο λάδι στο καντήλι που πάει να σβήσει. Κι έτσι στέκει ακέραιο, ζωντανό, θερμαινόμενο από τη φλόγα του Θεού, που καίει αδιάκοπα μέσα του και δίνει λόγο στην ύπαρξή του!

Το ‘χεις σκεφτεί; Σαν κι αυτό μοιάζεις κι εσύ! Εσύ που πέφτεις και πέφτεις ξανά και πάλι πέφτεις, κάθε φορά που η φλόγα σου πάει να σβήσει, και ξάφνου κάποιος ή κάτι συμβαίνει που την  αναζωπυρώνει και τότε είναι που καίει περισσότερο! Τότε είναι που καίγεσαι να γευτείς κάτι ακόμα από την αιωνιότητα, να αισθανθείς ξανά την καρδιά σου να σκιρτά και ν’ ανοίγει, για να δεχθεί ακόμα περισσότερη από την αγάπη του Θεού. Τότε είναι που συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει τίποτα που να επιθυμείς περισσότερο από το να γαντζωθείς επάνω Του, να στηριχθείς για μια στιγμή σ’ Αυτόν μονάχα και να Του παραθέσεις τη ζωή σου όλη. Γιατί διψάς για Ζωή και Ζωή αληθινή μονάχα Αυτός δύναται να σου δώσει. Γι’ αυτό σε καλεί, για να σου προσφέρει ό,τι πιο πολύτιμο: αιώνια Ζωή κοντά Του. Γιατί η Αγάπη Του για σένα είναι άπειρη. Και δεν θα στερεύσει ποτέ. Και θα σου προσφέρεται παντοτινά. Γιατί Αυτός σε σκέφτεται ακόμα κι όταν εσύ Τον ξεχνάς. Και είναι εκεί ακόμα κι όταν εσύ δεν μπορείς να Τον δεις. Και σ’ έχει παιδί Του κι ας απέχεις ακόμη πολύ από το να Του μοιάσεις.

Χαρίκλεια Ηλία
Β΄ Βραβείο Α΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γραπτού Λόγου ΧΦΔ [1]