Απρίλιος 1912: Το ναυάγιο του Τιτανικού, ένα από τα μεγαλύτερα στη ναυτική ιστορία, στοίχισε τη ζωή σε 1.517 ανθρώπους. Η υπόθεση προκαλεί, ακόμη και σήμερα, παγκόσμια συγκίνηση…
Απρίλιος 2016: πάνω από 1.517 έμβρυα θανατώνονται κάθε 2 ημέρες στην Ελλάδα[1], αλλά κανείς δεν συγκινείται…
Δεν είναι κρίμα…;
30.000 € πρόστιμο τουλάχιστον επιβάλλεται για θανάτωση ζώου, η θανάτωση όμως εμβρύου (έκτρωση) είναι αναφαίρετο δικαίωμα νομικά κατοχυρωμένο…!
Δεν είναι κρίμα…;
1η Οκτωβρίου 2015, Όρεγκον ΗΠΑ : 9 άτομα χάνουν τη ζωή τους μετά από επίθεση ενόπλου σε Κολλέγιο και η κοινή γνώμη συγκλονίζεται…
9 εκτρώσεις είχε στο μαιευτικό ιστορικό ασθενής πανεπιστημιακής γυναικολογικής Κλινικής της Αθήνας και κανείς δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα…
Δεν είναι κρίμα…;
Ο «πολιτισμένος» κόσμος ασχολείται ιδιαιτέρως με τα δικαιώματα του παιδιού, δυστυχώς όμως μόνο από τη στιγμή της γέννησής του και μετά…
Δεν είναι κρίμα…;
Στον «σύγχρονο» δυτικό κόσμο του 21ου αιώνα, η έκτρωση θεωρείται «δικαίωμα» της γυναίκας να εξουσιάζει το σώμα της, παρά την ξεκάθαρη επιστημονική γνώση ότι το έμβρυο έχει διαφορετικό DNA από τη μητέρα του και επομένως δεν είναι «σώμα» της.
Η γυναίκα έχει κάθε δικαίωμα να δώσει π.χ. τον ένα νεφρό της ή τμήμα του ήπατός της για μεταμόσχευση, αν το επιθυμεί (άραγε πόσες το έχουν κάνει;), διότι αυτά ανήκουν στο σώμα της, ΔΕΝ δικαιούται όμως να παρέμβει στο έμβρυο διότι είναι άλλος οργανισμός!
Ο νόμος 1609/86 επιτρέπει την έκτρωση για οποιονδήποτε λόγο (ακόμη και αν το έμβρυο είναι υγιές), αρκεί να μην έχουν συμπληρωθεί 12 εβδομάδες κύησης. Δηλαδή, αν την Παρασκευή η κύηση είναι ηλικίας 11 εβδομάδων και 6 ημερών, επιτρέπεται η έκτρωση, τη Δευτέρα όμως που η ηλικία θα είναι 12 εβδομάδων και 2 ημερών, απαγορεύεται! Σαν να ζωογονήθηκε δηλαδή το έμβρυο μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ προηγουμένως ήταν άψυχο! Ενδεχομένως θέλουμε να αγνοούμε στην «προοδευμένη» Ελλάδα (και όχι μόνο) ότι από το τέλος της 5ης εβδομάδας υπάρχει καρδιακή λειτουργία, ενώ στο τέλος της 11ης εβδομάδας όλοι οι καρδιακοί σχηματισμοί είναι απεικονίσιμοι…
Αλλά και η ιατρική κοινότητα φαίνεται πως ξέχασε τον όρκο του Ιπποκράτη που λέει ότι «…δεν θα χορηγήσω σε γυναίκα φάρμακο εκτρωτικό…»!
Πόσο πραγματικός αποδεικνύεται ο στίχος :
«όσα κοστίζουν μια δραχμή (η έκτρωση έχει μικρό οικονομικό κόστος)
γι’ άλλους κοστίζουν μια ζωή (για το έμβρυο)
δεν είναι κρίμα; δεν είναι κρίμα;».
Θ. Μ.
από το περιοδικό Η Δράση μας,
τεύχ. Μαΐου 2018
[1] Στο 7ο συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού ανακοινώθηκε ότι οι εκτρώσεις στην Ελλάδα είναι 300.000 ετησίως, δηλαδή περίπου 800 ημερησίως! (βλ. Καθημερινή 24.10.2015)