Ανοιχτή συζήτηση

3
495
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τους φοιτητές με τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης π. Μιχαήλ Σαντοριναίο στην αίθουσα της Αλεξάνδρου Σβώλου 42. Στη συζήτηση θα δοθεί απάντηση σε πολλά ερωτήματα, όπως “ποια είναι η διαφορά ιεραποστολής και προσηλυτισμού;”, “ποια η θέση της Εκκλησίας για τις προγαμιαίες σχέσεις;”, “γιατί η πίστη μας απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης;” και άλλα πολλά…

Σημείωση: Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του ιστοχώρου μας. (αφήστε την ερώτηση ως σχόλιο)

Ανοικτή συζήτηση

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ερώτηση 1η: Όταν μνημονεύετε “υπέρ των φιλοχρίστων και πιστοτάτων ημών βασιλέων”, τι σκέφτεστε;

    Ερώτηση 2η: Το δόγμα extra Ecclesiam nulla salus έχει εφαρμογή στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Και αν ναι, αυτό σημαίνει πως άνθρωποι σαν τον Pascal δεν αξιώθηκαν της σωτηρίας;

  2. Μάλλον ότι σκέφτεται και όταν μνημονεύει: υπέρ των “παρακολουθούντων” την ιεράν ημών μυσταγωγίαν ή υπέρ των “ευσεβών” ημών Χριστιανών…. στο ίδιο καζάνι βράζουμε πάνω – κάτω, αδελφέεεε!

    Ωστόσο, συνειρμικά μου’ρθε στο μυαλό η απορία ενός γέροντα. Αναρρωτιόταν, λοιπόν, ο άνθρωπος, γιατί να επιμένουν τόσο οι άνθρωποι να τον ρωτούν για το “αν και πότε θα πάρουμε την Πόλη”, “αν θα επαληθευτούν επακριβώς οι προφητείες επί του ζητήματος” και… ουδέν λόγος για το πώς θα βελτιωθούμε, πώς θα σωθούμε.

    Εύχομαι, λοιπόν, οι ερωτήσεις που θα τεθούν απόψε να είναι ουσίας και προς κοινή ωφέλεια. Ας αξιοποιήσουμε κατά το καλύτερο δυνατό την ευλογία-ανοιχτή συζήτηση με γέροντα, διότι σπανίζουν στο γύρω κόσμο τέτοιου είδους ευκαιρίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ