Η άλλη άποψη στη σύγχρονη κρίση

7
669
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα (Πολιτικού Επιστήμονα) που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο ΜΑΝΧ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, της οποίας συνδιοργανωτές είναι η Χριστιανική Φοιτητική Δράση και η Χριστιανική Φοιτητική Ένωση.

Θέμα: «Η άλλη άποψη στη σύγχρονη κρίση»

Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, και ώρα 1:00 μ.μ.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ομιλία ήταν υπέροχη!!! Έχω πολύ καιρό να παρακολουθήσω ομιλία χωρις να χάσω τη συγκέντρωση και προσοχή μου!!Όλα όσα ακούσαμε ήταν πολύ καλά τεκμηριωμένα από τον κ.Χολέβα!Ενισχυθήκαμε πνευματικά και εθνικά!!Άλλωστε για άλλη μια φορά θυμηθήκαμε το σύνθημά μας “Έλπισον επι τον Θεόν”.
    Μπράβο!!!Ευχαριστούμε πολύ!!

  2. Οι αρχικοί δισταγμοί μου τόσο για το -ίσως μη πιασάρικο- θέμα όσο και για τον -ίσως μη “σχετικό” με το φοιτητικό κόσμο- ομιλητή, διαψεύστηκαν παντελώς και συγχαίρω όλους τους υπεύθυνους για τις επιλογές που έκαναν και φυσικά τον ίδιο το ομιλητή που μας …καταδέχτηκε!
    Χάρηκα και με την παρουσία καμερών γιατί ευελπιστώ σε κάποιο video καθώς μια τέτοια διάλεξη αξίζει και 2η κ 3η κ 4η παρακολούθηση.
    Μακάρι και να γίνουν κι άλλες τέτοιες …δράσεις!

    Και μια …ασήμαντη πληροφορία: ο “καβγάς” ήταν fake, μην ψαρώνετε. 😉

    • Πρώτα ο Θεός, θα ανεβεί η ομιλία σε βίντεο. Όμως, θα καθυστερήσει 4-5 μέρες γιατί χρειάζεται μια μικρή επεξεργασία (να κοπεί σε τμήματα πιθανώς, να μειωθεί το μέγεθος του ως αρχείου κλπ.).

  3. Η ομιλία πράγματι ἠταν υπέροχη. Μα πιο όμορφη μου φάνηκε η συζήτηση. Μπορεί να μην συμφωνούμε με όσα ειπώθηκαν από την άλλη μεριά των συμφοιτητών μας, όμως εάν δεν ήσαν αυτοί ο κ. Χολέβας δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε όσα αναφέρθηκε κατά την διάρκεια των απαντήσεων του στους συναδελφούς μας. Τους ευχαριστούμε πολύ. Ήταν μια όμορφη εμπειρία και μία διδαχή για εμάς σε ότι αφορά τον σεβασμό που έδειξε ο κ. Χολέβας στις αντίθετες με αυτόν απόψεις. Μια συμπεριφορά που νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να μιμηθούμε!!!

  4. Η ομιλία που πραγματοποιήθηκε χθες -21 Μαρτίου- στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν μια διαφορετική εμπειρία στον χώρο του πανεπιστημίου για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Βρισκόμενη και εγώ στο πανεπιστήμιο και παρακολουθώντας από κοντά την ομιλία θα ήθελα να καταγράψω κάποιες εμπειρίες και σκέψεις σχετικά με αυτό που ζήσαμε…
    Αρχικά, ο κ.Χολέβας ήταν εξαιρετικός. Ολοκληρωμένος ιστορικός θα έλεγε κανείς, καθώς μπορούσε να αντικρούσει τις απόψεις κάποιων φοιτητών μιλώντας με σαφή επιχειρήματα και αναφερόμενος σε συγκεκριμένες πηγές και μάλιστα σε συγκεκριμένες σελίδες(απίστευτο!!!). Ακούγοντας την ομιλία του,ειλικρινά, ένιωσα αμόρφωτη, αφού αυτά που έλεγε όχι μόνο δεν τα είχα διαβάσει αλλά ούτε τα είχα ξανακούσει. Εκείνα όμως που τον διέκριναν ήταν η ηρεμία του και ο σεβασμός, όπως είπε και η Rodana, σε αντίθετες με αυτόν απόψεις. Δεν θίχτηκε,ούτε καν αντέδρασε, όταν κάποιος του μίλησε άσχημα γιατί,πολύ απλά, γνώριζε την αλήθεια και δεν μπορούσε κανείς να του την αμφισβητήσει…!!!
    Επιπροσθέτως, όσον αφορά το ακροατήριο νομίζω πως όλοι ικανοποιηθήκαμε με το γεγονός ότι παρευρέθηκαν αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες εκτός ΧΦΔ και ΧΦΕ(άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός που έγινε στο πανεπιστήμιο η ομιλία)! Προσωπικά, εκτίμησα το γεγονός ότι η ομάδα των φοιτητών από διάφορες σχολές, που πιθανόν ανήκαν σε κάποια παράταξη, είχε έρθει στην συγκεκριμένη σχολή μόνο και μόνο για να ακούσει την ομιλία, έστω και με αρνητική διάθεση.
    Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ένα πράγμα που παρατήρησα και δεν μου άρεσε. Διέκρινα έναν φανατισμό και ένα αίσθημα ανωτερότητας ορισμένες στιγμές από κάποιους φοιτητές “εντός εκκλησίας” την στιγμή που μιλούσαν κάποιοι με αντίθετες απόψεις στην ορθοδοξία και στον ελληνισμό. Δεν λέω… όλοι άνθρωποι είμαστε και είναι δύσκολο να κρατήσουμε την αντίδραση μας ή την διαφωνία μας ειδικά σε τέτοια ζητήματα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο χριστιανός πάνω από όλα πρέπει να βάζει την αγάπη και να μην πέφτει στο επίπεδο των υπολοίπων…δεν αξίζει!!!(που όντως,χθες..το επίπεδο των φοιτητών που ήταν αντίθετοι στην ορθοδοξία και τον ελληνισμό ήταν πολύ χαμηλό και ορισμένοι φερόντουσαν και εκφράζονταν με άσχημο τρόπο)
    ΥΓ. Ο “καβγάς” έκανε μπαμ ότι ήταν στημένος… και ο τύπος εκείνος που είπε ότι ήταν από την νομική… φάνηκε ότι ήθελε να το παίξει διπλωμάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ