Οδοιπορικό αγάπης στο ΚΟΝΓΚΟ της Αφρικής

7
731
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τετάρτη 5/5, καθίσταται σχεδόν ανέφικτη η πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσής μας. Έτσι, δυστυχώς, η εκδήλωση αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 6/5, στις 6.00 μ.μ., στον ίδιο χώρο.
Ζητούμε συγγνώμη σε περίπτωση που σας προκαλούμε οποιαδήποτε αναστάτωση στο πρόγραμμά σας.

Σᾶς προσκαλοῦμε, μέ ἰδιαίτερη χαρά, γιά νά κοινωνήσουμε μαζί ξεχωριστές ἐμπειρίες ζωῆς, ἱεραποστολικῆς προσφορᾶς καί ἀληθινῆς ἀγάπης ἀπό τήν ἐπίσκεψη τῆς Χριστιανικῆς Φοιτητικῆς Δράσης σέ μία μακρινή γωνιά τοῦ πλανήτη μας· τό Κονγκό τῆς Ἀφρικῆς!

ἔκθεση φωτογραφίας καί ἡ ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθοῦν στήν αἴθουσα κάτω ἀπό τόν Πανεπιστημιακό Ἱερό Ναό τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν τοῦ Πολυτεχνείου, στήν Πολυτεχνειούπολη.

Έκθεση φωτογραφίας:

3,4,6,7 Μαΐου, 12.00-6.00 μ.μ.

Εκδήλωση-πάνελ:

Πέμπτη 6 Μαΐου, 6.00 μ.μ.

 

Συμμετέχουν φοιτητές τῆς Χ.Φ.Δ. πού ἐπισκέφθηκαν τό Κονγκό καί ὁ ἀρχιμ. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ὑπεύθυνος τῆς ἀποστολῆς. Θά προβληθεί καί video μέ εἰκόνες ἀπό τήν ἐξόρμηση.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια ευκαιρία στην οποία πρέπει να παρεβρεθούμε και να έχουμε τη χαρά να συνδράμουμε όλοι μας!
  Είναι η πρώτη εκδήλωση της Χ.Φ.Δ. στον Πανεπιστημιακό, και μάλιστα στον Πολυτεχνειακό, χώρο μετά από πολύ καιρό και ίσως μία από τις μεγαλύτερες.
  Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση αυτή έρχεται παράλληλα να αναδείξει το χώρο του ιερού ναού της Πολυτεχνειούπολης, ένα πανέμορφο εκκλησάκι το οποίο κτίστηκε με ομόφωνες αποφάσεις και συλλογές υπογραφών αλλά μέσα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια και πολύ αγώνα ευσεβών καθηγητών.

 2. Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως η έκθεση αυτή της Χ.Φ.Δ. εγκαινιάζει και τον εκθεσιακό χώρο στον οποίο θα γίνει!
  Είναι μία αίθουσα ακριβώς κάτω από το ναό, η οποία με την εκδήλωση αυτή ανοίγει τις πύλες της για πρώτη φορά στο κοινό. Δε θα ήταν περιττό να αναφερθεί πως ακόμα και αυτός ο χώρος διαμορφώθηκε μετά από πολύ αγώνα και εν μέσω πολλών εμποδίων και “εμποδίων”…
  Τέλος, εκτιμώ πως οι συγκυρίες καθιστούν την εκδήλωση επίκαιρη σε σχέση με την τρέχουσα πραγματικότητα της πατρίδας μας. Η εικόνα του φτωχού Κονγκό προσφέρεται όχι μόνο για να μας συγκινήσει αλλά και για να μας επαναπροσανατολίσει σε πολλά θέματα.

 3. Συγχαρητήρια! Η εκθεση φωτογραφίας είναι πραγματικά καλαίσθητη και πολύ κατατοπιστική. Πολυ ωραίο και το βίντεο στην αίθουσα προβολής.Μακάρι η όλη προσπάθεια να γίνει γνωστή και σε άλλους φοιτητές.
  Καλή συνέχεια καί καλη επιτυχία στην εκδήλωση την Πέμπτη!

 4. Πραγματικά η έκθεση φωτογραφίας είναι πολύ αξιόλογη και προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον-όποια δεν έχει αποφασίσει να την επισκεφθεί, να προλάβει γιατί οι μέρες τελειώνουν! Η έκθεση γίνεται σε έναν πολύ ωραίο χώρο όπου, όπως είπε κι ο Nikoslev, δεν έχει γίνει ποτέ άλλη εκδήλωση και είναι τιμή για εμάς που με αυτό τον τρόπο τον εγκαινιάζουμε. Στηρίζοντας την εκδήλωση, είναι και ένας τρόπος να τιμήσουμε τους καθηγητές που τόσο αγωνίστηκαν για την ανέγερση του ναού. Το να δουν την Πέμπτη την αίθουσα του ναού γεμάτη από φοιτητές και φοιτήτριες του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας για μια εκδήλωση ιεραποστολικού περιεχομένου, θα είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους τους και μια σιγουριά ότι έπιασαν τόπο οι προσπάθειές τους. Από την άλλη, όσοι δεν είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο Κονγκό, μπορούμε να διαπιστώσουμε μέσω της έκθεσης και της επικείμενης εκδήλωσης, όχι μόνο το γεγονός ότι στην Αφρική υπάρχουν “παιδάκια που πεινάνε” (άλλωστε αυτό το προβάλλουν, για τους σκοπούς της η καθεμία, και όλες οι λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις) τη στιγμή που εμείς έχουμε τα παντα, αλλά, κυρίως, το θαύμα της Ορθοδοξίας, την έμπρακτη επιβεβαίωση της ζωντανής παρουσίας του Θεού σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

 5. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις που κατέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών της έκθεσης δύο εκ των καθηγητών του ΕΜΠ που μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  “Σᾶς εὐχαριστοῦμε γιά τήν ὡραιότατη αὐτή ἐκδήλωση πού ἔδειξε τί θαύματα μπορεῖ νά κάνει ἡ ἀγάπη, ἀλλά καί γιά τήν πρό(σ)κληση πού μπορεῖ νά προκαλέσει ἡ ἀφίσα πού ἀναρτήσατε γύρω στήν Πολυτεχνειούπολη γιά μία σημαντική προσφορά σέ ἕνα κόσμο πού περιμένει γιά στοιχειώδη βοήθεια.
  Η.Κ.Κ.”

  “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  Καταπληκτική έκθεση. Προβάλει τις δυσκολίες της Αφρικής αλλά και τις προσπάθειες της Ορθοδοξίας να βοηθήσει να δώσει χαρά και ελπίδα. Η εμφάνιση της πραγματικότητας δημιουργεί το αίσθημα της μεγάλης ευθύνης μας. Συνεχίστε τις προσπάθειές σας.
  Ε.Κ.”

  (Τα παραπάνω σχόλια είναι ακριβής αντιγραφή από το βιβλίο επισκεπτών της έκθεσης)

 6. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι αφίσες που τοποθετήθηκαν σε ολόκληρο το χώρο της Πολυτεχνειούπολης (και ήταν πολλές..) αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης, την Παρασκευή 7/5, απομακρύθηκαν και τοποθετήθηκαν σε κάδους ανακύκλωσης από φοιτητές της Χ.Φ.Δ.

 7. Ελπίζουμε αυτή η εκδήλωση-έκθεση να είναι προάγγελος και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος δυστυχώς στις μέρες μας απωθεί κάθε τι χριστιανικό έρχεται να διαταράξει τη μονοτονία της καθημερινής του ζωής, και να θέσει υπό αμφισβήτηση το απόλυτο του τρόπου που σκέφτεται και ενεργεί. Ήταν νομίζω μία διόλου ευκαταφρόνητη παρουσία, η οποία έθεσε τα απαραίτητα θεμέλια για να συνεχιστεί μια προσπάθεια η οποία ακριβώς θα βοηθήσει ώστε αυτή η μονοτονία και η αδιαλλαξία, να «σπάει» ευκολότερα. Καλή συνέχεια! Αυτό ήταν μόνο η αρχή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ