Όταν η αγάπη… γίνεται δημιουργία!

0
387
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο πόνος των συνανθρώπων γύρω μας βαραίνει τη χαρούμενη ατμόσφαιρα της μεγάλης χαράς για την Ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Πρόσφυγες, άρρωστοι, εγκαταλελειμμένοι, πλανεμένοι, πεινασμένοι… άνθρωποι όλοι, συνάνθρωποί μας. Εμείς, ίσως έχουμε -ακόμα- μια στέγη, φαγητό, υγεία, δικούς μας ανθρώπους που μας νοιάζονται και μας συμπαραστέκονται… Εκείνους ποιος θα τους φροντίσει; Και πώς να εκφράσεις την αγάπη, πώς να συμπαρασταθείς σε ανθρώπους που για χρόνια και δεκαετίες βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου; Ίσως κάποιες μικρές κινήσεις μπορούν να σημαίνουν… «σε σκέφτομαι, είμαι κοντά σου», να αγγίξουν πονεμένες ψυχές, να μεταγγίσουν ελπίδα.

Τέτοιες μικρές ανακουφιστικές κινήσεις αγάπης προσπαθούμε κάποτε-κάποτε και μάλιστα σε μέρες γιορτινές, που ο πόνος γίνεται πιο βαθύς, να κάνουμε… στο Άσυλο Ανιάτων και σε άλλα ιδρύματα. Δε θελήσαμε να αγοράσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, μα να φτιάξουμε μια προσωπική κάρτα για τον κάθε ασθενή. Να τη φτιάξουμε με κόπο και έμπνευση κι αγάπη…

Το Εντευκτήριό μας, λοιπόν, μεταμορφώθηκε σε εργαστήρι… Οι εμπνεύσεις πολλές. Η χαρά μεγάλη. Η παραγωγή σημαντική.

Και συνεχίζουμε…την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, 5.00-8.00 μ.μ στο Εντευκτήριό μας (Μαυρομιχάλη 32, 2ος όροφος).

Έλα κι εσύ να φτιάξεις τη δική σου κάρτα για τους αδελφούς μας στο Άσυλο Ανιάτων, που θα επισκεφθούμε την Παρασκευή 18/12!!

Χριστούγεννα έρχονται!

Ο Θεός έρχεται κοντά μας… Εμείς, πόσο κοντά είμαστε στους αδελφούς μας;

Καλή αντάμωση!

Πρόσβαση: Το Κτίριο “ο Μέγας Βασίλειος” είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο με μετρό, από το σταθμό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (έξοδος “Εθνική Βιβλιοθήκη”), όσο και με όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ που διασχίζουν τις οδούς: Ακαδημίας (στάση “Ακαδημία”), Ιπποκράτους (στάση “Διδότου”), Πανεπιστημίου (στάση “Ακαδημία”) και Χαριλάου Τρικούπη (στάση “Ναυαρίνου”).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ