Πρόσφερε ένα δίωρο στον συνάνθρωπό σου!

3
14
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ακόμη μία χρονιά, η Επιτροπή Μέριμνας του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πολυτεχνειούπολης ζητά την βοήθειά μας. Ζητά από όλους όσους μπορούμε, φοιτητές και φοιτήτριες, λίγο από τον χρόνο μας, 2 ώρες την εβδομάδα, ώστε να μπορεί να παραμένει ανοιχτός ο ναός για όλους τους συνανθρώπους μας – φοιτητές, περαστικούς, εργαζομένους – και να μπορούν να παίρνουν μια πνευματική ανάσα. Δες το πρόγραμμά σου και δήλωσε πότε μπορείς στην φόρμα που θα δεις παρακάτω. Οι παρακάτω ημέρες και ώρες είναι διαθέσιμες:

Δευτέρα 12:30-16:30
Τρίτη 12:30-16:30
Τετάρτη 12:30-16:30
Πέμπτη 8:30-16:30
Παρακευή 12.30-16.30

Συμπλήρωσε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σου, ημέρες και ώρες που μπορείς και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου.

*Μην ξεχάσεις να σημειώσεις ημέρες και ώρες που μπορείς, στις “Παρατηρήσεις”!

Για την καλύτερη ανταπόκρισή μας στην επιθυμία των καθηγητών που απαρτίζουν την Επιτροπή Μέριμνας του Ναού, θα παρακαλούσαμε να υποβάλεις τη δήλωσή σου έως τις 24 Ιανουαρίου. Εάν υπάρξουν δηλώσεις για τις ίδιες ώρες από περισσότερους από έναν φοιτητές ή φοιτήτριες, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους φοιτούν στις σχολές της Πολυτεχνειούπολης.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τα προηγούμενα χρόνια είχα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία το να κρατάς ανοιχτό αυτόν τον Ναό. Η ησυχία που έχει καθ’ όλη την διάρκεια της βάρδιας είναι ό,τι πρέπει για να ηρεμήσεις και για να διαβάσεις-αν θέλεις-, αν και η όλη ατμόσφαιρα σε προκαλεί να προσευχηθείς…

  Με πήρε πριν λίγες ώρες τηλέφωνο ένας καθηγητής του ΕΜΠ, που είναι στην Επιτροπή Μέριμνας του Ιερού Ναού για να με ρωτήσει αν θα μπορέσω να βοηθήσω φέτος. Τον ρώτησα, λοιπόν, πόσοι έχουν δηλώσει και μου απάντησε: «Τρεις». Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ… Από τα 100 άτομα που συμμετέχουν ενεργά στην Χριστιανική Φοιτητική Δράση Αθηνών, μόνο 3 μπορούν να αφιερώσουν 2 ώρες την εβδομάδα για αυτόν τον σκοπό; Μου φαίνεται πολύ παράξενο… Αφήνω που μπορεί οι 3 που δηλώσανε να μην ανήκουν καν στην Χ.Φ.Δ. και να είναι απλά πιστοί φοιτητές ή φοιτήτριες που θέλουν να προσφέρουν….

  Παρατήρησα ότι και στις 2 ανταποκρίσεις των τμημάτων της Χ.Φ.Δ. Αθηνών από την κοπή της βασιλόπιτας υπάρχει υπαινιγμός ότι κατά τις συναντήσεις αυτές έγινε προτροπή προς τους παρευρισκομένους να αναλάβουν δράση. Υπάρχει, λοιπόν, καλύτερη δράση από το να κρατάς ανοιχτό αυτόν τον Ναό, που έγιναν πολλά και διάφορα μέχρι να χτιστεί, για να μπορούν όσοι περνούν να μπουν και να ανάψουν ένα κεράκι; Δεν ξέρω…

  Προσωπικά, πάντως, χάρηκα πάρα πολύ σήμερα το απόγευμα όταν φεύγοντας από την σχολή πέτυχα μια κυρία να έχει ανοίξει τον Ναό και να διαβάζει την ακολουθία του εσπερινού. Αυτό δεν γίνεται κάθε μέρα.

  Ελπίζω και εύχομαι να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στο μέλλον αυτή η προσπάθεια. (Το μέλλον δεν είναι πολύ μακριά: στην αρχή κάθε εξαμήνου γίνεται η συγκεκριμένη πρόσκληση.)

 2. «Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,
  Καλό μήνα!

  […]

  Σε προηγούμενη πρόσκληση προσφοράς ενός διώρου για το άνοιγμα του ιερού ναού κατά τις ώρες 12:30-16:30, κάθε μέρα και όλη την ημέρα την Πέμπτη, 8:15 – 16:30, ανταποκρίθηκαν αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες. Οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες. Θα παίρνει από κάποιον καθηγητή τα κλειδιά και θα τα επιστρέφει σ΄αυτόν. Μπορεί να μελετά κανείς στον θερμαινόμενο ναό σε τραπεζάκι, πίσω από το παγκάρι.

  Παραμένουν κενά και διαθέσιμα τα εξής δίωρα:

  Δευτέρα : 12:30 – 16:30
  Τετάρτη: 12:30-14:30
  Πέμπτη: 8:15-10:30
  Παρασκευή: 12:30-14:30

  Ο Χριστός μαζί.»

  Το παραπάνω αποτελεί τμήμα ομαδικού e-mail που απέστειλε ένας εκ των καθηγητών της Επιτροπής Μέριμνας του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πολυτεχνειούπολης σε όσους είχαν βοηθήσει στο παρελθόν. Χαίρομαι που υπήρξε τελικά τόσο καλή ανταπόκριση σε αυτήν την πρόσκληση. Ας κάνουμε μια προσπάθεια να συμπληρώσουμε, αν είναι δυνατόν, και αυτά τα τελευταία δίωρα…

 3. Από τις ευλογίες/ευκαιρίες που δεν είχα σκεφτεί ότι θα ζούσα παρέα με τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση…
  Στο δίωρό μου καθόμουν σε μια θέση που θα μπορούσε να με εντοπίσει κάθε εισερχόμενος ώστε να μην τον τρομάξω με την παρουσία μου. Σε μια φάση, κοιτάζω έξω κι αντικρίζω δύο …αρκετά μπρατσωμένους με το άγριο bulldog τους… Σταματούν, προσπαθούν να πείσουν το σκύλο τους να κάτσει απ’ έξω, κάθεται ανέλπιστα ακίνητος κι ήσυχος κι εκείνοι…ψάχνουν τις τσάντες τους…»Πάλι θα γράψουν συνθήματα στους τοίχους;» σκεφτόμουν. Βρίσκουν τα …ψιλά που έψαχναν, προχωρούν μες στο Ναό. Ανάβουν κερί, προσκυνούν, κάθονται για ώρα μπροστά στην εικόνα και Της μιλούν…Μιλούν, μιλούν για ώρα…
  Και μόνο για αυτή τη συνομιλία, δεν αξίζει να παραμένει συνέχεια ανοιχτός ο ναός…;
  Μακάρι να γίνει κάτι και να αξιοποιήσει η ΧΦΔ ακόμη περισσότερο αυτό το Χώρο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ