Εξόρμηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών

14
231
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση του περιοδικού μας στη Σχολή Θετικών Επιστημών της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Η εξόρμηση θα διαρκέσει από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Συνάντηση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική είσοδο του τμήματος Φυσικής.

Πρόσβαση: Η Σχολή Θετικών Επιστημών της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου προσεγγίζεται από την πύλη Ζωγράφου με τα λεωφορεία 230 (από μετρό Αμπελόκηποι) και 608 (από μετρό Ευαγγελισμός), τα οποία τερματίζουν έξω από την πύλη, ενώ από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης με το λεωφορείο 250 (από μετρό Ευαγγελισμός) που έχει στάση ακριβώς έξω από το τμήμα Φυσικής. Το τμήμα Φυσικής είναι η πρώτη σχολή που συναντούμε αριστερά μας, εισερχόμενοι από την πύλη Ζωγράφου.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλημέρα!
  Το 608 περνάει και από Ακαδημίας.Και το 230 περνάει και από Χαριλάου Τρικούπη.
  …Όπως θα μπείτε στην πύλη,θα ανέβετε την ανηφόρα(θα έχετε στα αριστερά σας το νεκροταφείο)και στο τέλος της ανηφόρας-στην πρώτη γωνία που θα συναντήσετε δηλαδή-θα κάνετε αριστερά…θα προχωρήσετε λίγο και θα δείτε το τμήμα Φυσικής στα δεξιά σας!
  (Συγγνώμη για την πιο λεπτομερή περιγραφή,απλώς κάποιοι δεν ξέρουν καθόλου…)
  Καλή αντάμωση!

 2. Όσοι ξεκινήστε από το κέντρο, προτιμήστε το 608 γιατί έχει πιο συχνά δρομολόγια και σας αφήνει πιο κοντά στη σχολή…

 3. Και δεν έχεις καθόλου άδικο Rodana.. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες, που ομολογώ πως με στενοχώρησαν λιγάκι..Σκεφτόμουν πως πολλοί άνθρωποι από κει μέσα θα βγουν εκπαιδευτικοί, θα πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, τα παιδιά..Και αναρωτιέμαι κι εγώ, όπως κι ένα άρθρο της Δράσης μας ‘πού πάμε;’..Ωστόσο,απ’όσα είπαν οι υπεύθυνοι πήγαμε, δόξα τω Θεώ πολύ καλά για μια τέτοια σχολή! Αν εξαιρέσουμε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις (που όμως τις χειρίστηκαν πολύ καλά τα παιδιά), υπήρχαν και θαυμαστά γεγονότα! Μια φοιτήτρια του ΕΚΠΑ πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο για την εξόρμηση και μας επισκέφτηκε όταν πια είχαμε ‘τελειώσει’ και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε! Γενικά ήταν μια διαφορετική, στις μέχρι τώρα εμπειρίες και δοξάζουμε τον Θεό γι’αυτό! Συγγνώμη για την πολυλογία μου, ελπίζω όμως να μην ενταχθεί στην ‘αργολογία’ που λέγαμε!

  Ο Θεός μαζί μας!

 4. Πώς μπορούμε να κρίνουμε εμείς άραγε αν είχε επιτυχία…;Ελπίζουμε στο Θεό πως ναι!
  sk@i,μου έκανε κι εμένα πολύ εντύπωση αυτή η κοπέλα!Ήρθε από τη σχολή της μόνο και μόνο για να δει ποιοι είμαστε αν κατάλαβα καλά…Μακάρι να ρθει στις ευκαιρίες μας και να τη γνωρίσουμε καλύτερα!
  Α!Είδατε κι εκείνη την καθηγήτρια στο Μαθηματικό που πήγε από μόνη της να γράψει το site μας στον πίνακα;;!!!:-)
  Και…αφιερωμένο εξαιρετικά…:”…Πρόβατα Καλού Βοσκού…”!!!!!!!!!;-)

 5. Στο τμήμα φυσικής ..δε θα μπορούσε να μην ισχύσει ο 3ος Νόμος του Νεύτωνα! Ενώ όμως στη φυσική η δράση και η αντίδραση είναι ίσες και αντίθετες, σήμερα διέφεραν σε δυναμική έκφρασης, επιχειρήματα και προοπτική!

  Όμως, μπορεί και γι’ αυτό να τη χαρήκαμε τόσο την εξόρμηση! Όχι επειδή “μᾶλλον θόρυβος” έγινε, αφού μερικοί επιμένουν να γυρίζουν την πλάτη τους και .. τη γροθιά τους στο συμφοιτητή που γαλήνια προτείνει το βίωμά του σε όσους θέλουν να βάλουν λίγο ουρανό στη ζωή τους. Αλλά επειδή ο Κύριος μένει σε όλες τις εποχές “σημεῖον ἀντιλεγόμενον”!

  Ας “γυρίσουμε το βλέμμα μας” σ’ Εκείνον που στέκει δίπλα μας σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και “στο μέλλον”, όπως λέει και η Δράση μας, περιμένοντας την επόμενη εξόρμηση!

 6. Ναι.. Μακάρι να την ξαναδούμε! Αυτός είναι άλλωστε κι ο σκοπός των εξορμήσεων! “…πρόβατα…!” όσο το σκέφτομαι Matrona, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω πόσο κολακευτικός είναι ο χαρακτηρισμός! Μακάρι ν’ αντιπροσώπευε κι εμένα! Όσο περνούσε η μέρα και επεξεργαζόμουν τα γεγονότα, αισθανόμουν όλο και καλύτερα το σημερινό δώρο! Είχα καλομάθει και ίσως ήταν καιρός να δω και την άλλη όψη του νομίσματος! Δόξα τω Θεώ!Πλέον εύχομαι καλή συνέχεια και καλή αντάμωση στην επόμενη εξόρμηση!!!

 7. Αν θέλουμε να λέμε ότι ακολουθούμε τον Χριστό έχουμε την “υποχρέωση” να βοηθήσουμε κι άλλους να βρουν τα χνάρια Του. Έστω να τα βρούν, κι αν θα τα ακολουθήσουν εξαρτάται.. Εσείς σήμερα (αλλά και κάθε φορά) ήσασταν η αφορμή για κάποιους έστω για λίγους να κοιτάξουν χαμηλά να ψάξουν αυτά τα ίχνη, δηλαδή να σκεφτούν, να προβληματιστούν ή να ενθαρρυνθούν! Επομένως οι όποιες δυσκολίες ξεχνιούνται νομίζω, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, τί ευλογία να σε αξιώνει ο Θεός να νιώσεις μια δυσκολία για χάρη Του.

 8. Χάρηκα πολύ που σας βρήκα μέσα από την εξόρμηση αυτή. Πραγματικά συγκινήθηκα πολύ που είδα άτομα της ηλικίας μας να πιστεύουν στο Χριστό και να βοηθούν άλλους να τον βρούν και να τον αγαπήσουν! Θα προσπαθήσω να έρθω στις συναντήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται.

  Ο Θεός μαζί σας!

 9. Ήταν απ’ τις πιο ωραίες εξορμήσεις! Καιρό νομίζω είχαμε να μας δώσουν τόση σημασία… Και μάλιστα όχι σε μας, αλλά σε Αυτόν που πρεσβεύουμε! Στην ίσως “δυσκολότερη” σχολή… Και με όσους είχαμε έντονη συζήτηση, διαπιστώσαμε τη δίψα για την αλήθεια… τη δίψα για μια δίκαιη και ισόνομη κοινωνία… την οργή για την υπάρχουσα κατάσταση και την απεγνωσμένη αναζήτηση υπαιτίων. Ίσως και να μας συμπεριέλαβαν σε αυτούς… ίσως και όχι. Το σίγουρο βέβαια είναι πως και εμείς γι’ αυτά παλεύουμε. Όμως όχι χρησιμοποιώντας τα μέσα αυτά που μας υποδεικνύουν έμμεσα και ύπουλα “οι μεγάλοι”, ώστε να μπορούν να μας κατευθύνουν. Άλλά κάποια άλλα, ίσως πιο σπάνια και άγνωστα, αλλά μάλλον πιο αποτελεσματικά. Αυτά λοιπόν τα “δικά μας” μέσα θελήσαμε να τους προτείνουμε… Και νομίζω πως η ομολογία ήταν τρανταχτή… Δε χρειάζονται πολλά πολλά… Ας είμαστε ευγνώμωνες για την τιμή αυτή που μας κάνει Εκείνος, το τέλειο “μέσο” και η τέλεια λύση για κάθε μας πρόβλημα. Την τιμή να Τον έχουμε γνωρίσει και να μπορούμε να Τον διακηρύττουμε! Αυτόν τον “αναρχικό” Θεό! Ή πιο σωστά, τον Άναρχο… Δόξα σοι ο Θεός!!!

  • Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ΧΡΙΣΤΟ μας που τόσο πολύ βοηθάει στο να φανερώνεται το Πανάγιο όνομά Του. Συγχαρητήρια και σε εσάς για την προσπάθεια. Πού είναι η επόμενη εξόρμηση;

 10. Καλησπέρα!
  Δόξα τω Θεώ, απ’τις πιο ευλογημένες εξορμήσεις μας που ώθησε όλους μας σε μια αυτοκριτική αν και κατα πόσο εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε αυτά που λέμε!
  Παρ’όλ’αυτά θα ήθελα να θίξω 2 πιο πρακτικά θεματα:
  Το ένα αφορά ένα χαρτάκι που μοιράζεται κατα καιρούς στις εξορμήσεις μας το οποίο δε θεωρώ πως εκφράζει απόλυτα τη Χριστιανική Φοιτητική Δράση μας καθώς αναφέρονται πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες χωρίς να “διαφημίζονται” όσα μπορεί να προσφέρει η ΧΦΔ και χωρίς να δίνεται αρκετή έμφαση στο site μας!Μήπως να το ανανεώναμε;Να προσθέταμε κι ένα (πιο ελπιδοφόρο) μήνυμα;Γιατί κάποιος να μας προσεγγίσει;
  Το δεύτερο θέμα αφορά μια αφίσα που κυκλοφόρησε για την 25η για την οποία το Α΄τμήμα δεν είχε ιδέα…!Κάποιος φοιτητής από τη ΧΦΔ που το είδε δεν πίστευε στα μάτια του!Η αφίσα ήταν σχεδιασμένη από φοιτητές για φοιτητές;Εξέφραζε αυτό που πραγματικά είναι η ΧΦΔ;Και σαν γενίκευση αυτού του θέματος, μήπως δε θα πρέπει να ξεχνούμε πως ΧΦΔ είναι και το Α και το Β τμήμα;
  Αυτά λοιπόν τα 2 μικρά θεματα ήθελα να θίξω τα οποία σίγουρα δεν αποτελούν ιδιαίτερα ζημιογόνα για τις εξορμήσεις μας αλλά αν μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι, γιατί να μην το κάνουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ