Εξόρμηση στη Νομική Σχολή

18
27
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση του Περιοδικού μας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ώρες εξόρμησης: 12.00μ.-2.00μ.μ.

Συνάντηση στις 11.45π.μ. στην είσοδο της Σχολής, επί του πεζοδρομημένου τμήματος της οδού Μασσαλίας.

Πρόσβαση: Η Νομική Σχολή του Ε.Κ.Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσες διδασκαλίας), βρίσκεται επί της οδού Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από το σταθμό μετρό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (έξοδος «Ακαδημία»).

18 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η πιο τέλεια εξορμηση που πήγα ποτέ!!!!!!Κατ’αρχην ήμασταν γύρω στα 40 φοιτητές-φοιτήτριες!!!!Δεν είναι υπέροχο;;;!!!Νομίζω ότι αυτή η δυναμική παρουσία μας, έδωσε κύρος σε αυτό που πρεσβεύβουμε για αυτό ήταν και πολλοί οι φοιτητές που ενδιαφέρθηκαν και πήραν Δράση!Πραγματικα ευλογία Θεού σήμερα!!!Καλή συνέχια παιδιά!!!:)

 2. Πραγματικά αυτή η εξόρμηση παίζει να μείνει στην ιστορία!
  Έμαθα πως ίσως να ήταν και πάνω από 45 μέλη της ΧΦΔ!!
  Τι στιγμές μας χαρίζει ο Θεός!!
  Καμιά συγκεκριμένη περίπτωση έχεις να μας διηγηθείς;
  Να γράφετε εντυπώσεις σας, μας ενισχύει πολύ όλους!

 3. Η εξόρμηση σήμερα ήταν γενικά πολύ καλή!! Του Θεού συνεργούντος πήγαμε, νομίζω, πολύ καλά! Οι εμπειρίες των εξορμήσεων είναι εμπειρίες ζωής! Άλλοι σε ακούνε προσεκτικά, άλλοι αδιαφορούν, άλλοι ειρωνεύονται, άλλοι αντιδρούν…Όμως ο Θεός μιλάει ξεχωριστά στην καρδιά του καθένα! Λέει κάπου ο Άγιος Ιωάννης ο χρυσόστομος για τους μάρτυρες ότι »ο δερνόμενος νικούσε τον δέρνοντα». Έτσι κι εμείς..Μπορεί να είμαστε λιγότεροι από αυτούς, αλλά ο Θεός ευλογεί και γίνονται θαύματα! Είθε ο αγώνας μας αυτός να φέρνει καρπούς!! Καλή μας συνέχεια!! ο Θεός μαζί μας!!!

 4. Αν μη τι άλλο οι νομικάριοι αντιλήφθηκαν την παρουσία μας! Να ευχαριστούμε το Θεό για το κλίμα ομόνοιας και συνεργασίας που υπάρχει στις εξορμήσεις.

 5. Νομίζω ότι αρχίσαμε σιγά σιγά να κάνουμε πράξη το φετινό μας σύνθημα!Πολύ καλή ευκαιρία γι’αυτό οι Εξορμήσεις!!!Δεν νομίζετε;!
  Όντως θα μείνει στην ιστορία…!!!54 Δράσεις(εκεί που πέρσι δεν φτάσαμε τις 20) αλλά και τόσα πολλά μέλη της Χ.Φ.Δ……!Τί να πω;! Κάποιες φορές οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους! Ας δοξάζουμε το Θεό για τα θαύματα που γίνονται γύρω μας και μέσα μας!!!

 6. Δόξα τω Θεώ που πάτε τόσο καλά! Χαίρομαι πάρα πολύ! Μακάρι ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειες και στην Αθήνα γιατί ειδικά μέσα στον πανζουρλισμό που επικρατεί εκεί είστε το φώς.
  Καλή συνέχεια!

 7. Δόξα τω Θεώ να λέμε για την αριθμητική αύξηση που παρατηρείται στις φετινές εξορμήσεις!! Και όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για τον ενθουσιασμό που επικρατεί ο οποίος από ότι φαίνεται πηγάζει από ανόθευτο ένθερμο ιεραποστολικό ζήλο που διακατέχει τα μέλη της ομάδας εξορμήσεων! Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στους υπευθύνους της ομάδας! Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να διατηρηθεί αυτό το κλίμα και στις επόμενες εξορμήσεις! Νομίζω πως όσοι ακόμα δεν το ζητάμε αυτό στην προσευχή μας, πρέπει να το βάλουμε στο πρόγραμμα… Δυστυχώς όμως τέτοιες καταστάσεις ο διάβολος δεν τις αντέχει και θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τις καταστήσει όσο το δυνατόν πιο υποτονικές. Γι αυτό επίσης, καλό θα είναι πέρα από την προσευχή, να έχουμε στο νου μας και κάποια πράματα ακόμα…

  Α) Κατά τη δική μου άποψη -πάντα-, έαν βάζαμε έναν «φραγμό» στη συχνότητα με την οποία πραγματοποιούνται οι εξορμήσεις, έαν δηλαδή θέταμε ένα μέτρο, θα αποφεύγαμε αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις. Θα αναφέρω κάποιες:
  1ον: Τα πρωινά οι περισσότεροι έχουμε παρακολουθήσεις στις σχολές μας, με αποτέλεσμα να τις χάνουμε για να παραστούμε στην εξόρμηση, οπότε όσο πιο συχνά γίνονται οι εξορμήσεις, όπως είναι φυσικό τόσο περισσότερα μαθήματα θα χάνονται. Αυτό σαν αποτέλεσμα θα έχει νομίζω την αισθητή μείωση του αριθμού των μελών, που δε νομίζω ότι αξίζει να συμβεί για έναν τέτοιο λόγο.
  2ον: Υπάρχει ο κίνδυνος να «περάσει» ασυναίσθητα ένα είδος ρουτίνας, και έτσι να αρχίσουμε σιγά σιγά να βαριόμαστε αυτό που κάνουμε αναζητώντας κάτι πιο πρωτότυπο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, πέραν της αριθμητικής μείωσης, να μη γίνονται και όπως πρέπει οι εξορμήσεις το οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό. Ενώ άμα τις «καθυστερούσαμε», τότε μόνο και μόνο με την προσμονή να ζήσουμε αυτά που ζήσαμε και στις προηγούμενες θα είχαμε πολύ καλύτερη απόδοση στις επόμενες.

  Β) Πολύ χρήσιμο και αναγκαίο ειδικά φέτος πιστεύω, ύστερα και από την πολύ ευχάριστη αριμθητική αύξηση και δεδομένου των αρκετών νέων μελών, θα ήταν να ενημερωθούν όλα τα μέλη για τον σωστό τρόπο που πραγματοποιούνται οι εξορμήσεις. Θα το ξαναπώ αλλά το θεωρώ πολύ σοβαρό: είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται κάποια «λάθη» -άγνοιας κατά βάση- και να γνωρίζουμε το σωστό τρόπο δράσης σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Αυτά ήθελα να πω. Ευχαριστώ όποιον είχε την υπομονή να τα διαβάσει! Εύχομαι και πάλι καλή συνέχεια, καλή οργάνωση, καλές συνεννοήσεις, καλή δύναμη και ο Θεός μαζί μας!

  • Καλησπέρα!
   Δηλαδή, προτιμάς να λιγοστεύσουν οι εξορμήσεις από το να λιγοστεύουν τα άτομα σε κάθε εξόρμηση;Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να επισκεφθούμε περισσότερες σχολές κι ας υστερούμε αριθμητικά από το να μην πάμε σε κάποιες σχολές!Βέβαια, ελπίζω να μη δυσκολεύονται οι υπεύθυνοι/νες κ ειδικά όσοι αναλαμβάνουν τις ανακοινώσεις, οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι!
   Όσο πιο συχνές είναι, δε θα σκας(όσο γινεται) που έχασες μια εξόρμηση λόγω μαθηματος καθώς η επόμενη εξόρμηση…δε θα ειναι μακριά!Άσε που όσο περισσότερες είναι, σε τόσες περισσότερες θα έχεις την ευκαιρία να παρευρεθείς!
   Αυτό το είδος ρουτίνας, όπως λες, αφορά τον καθένα προσωπικά και αν κάποιος το αντιληφθεί αυτο, νομίζω πως είναι στο χέρι του ή να μειώσει τις εξορμήσεις στις οποίες συμμετέχει ή να συμμετέχεις στις εξορμήσεις πιο συνειδητά!
   Όσο για την αριθμητική μείωση..ας περιμένουμε κι ας δούμε!Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα!
   Πάντως, νομίζω πως καθένας, μετά το πέρας της εκάστοτε εξόρμησης, αναζητά και προσμονεί ούτως ή αλλως την επόμενη εξόρμηση!
   Όσο για το Β)μέρος της απαντησης σου, συμφωνώ και θεωρώ πως πρέπει να γίνονται συχνά τέτοιες..ενημερώσεις αλλά όχι σε στυλ «κυρήγματος» αλλά συζήτησης!Και καλό θα ήταν, αν μπορείς, να πεις συγκεκριμένα σε ποια λάθη αναφέρεσαι γιατί μερικοί από εμάς, μπορεί να μην τα έχουμε καν διαπιστώσει!Πόσο μάλλον να τα…αντιμετωπίσουμε!
   Και τελειώνοντας, ναι, η επιτυχία των εξορμήσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσευχή που γίνεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κάθε εξόρμησης!
   …»Γρηγορείτε!», λοιπόν!!!

  • Πραγματικά φέτος παρατηρείται μια αύξηση της συμμετοχής στις εξορμήσεις, δόξα τω Θεώ! Αφορμή δοξολογίας και μεγαλύτερων ευθυνών. Σχετικά με το (Β) που αναφέρει ο Fany Vaio, συμφωνώ και είναι απαραίτητο. Αφορμώμενος όμως απ’ το (Α) θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις.

   Αυτό, νομίζω, που πρέπει να εξετάζουμε και να προσέχουμε στις εξορμήσεις είναι τα κριτήρια συμμετοχής μας. Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που συμμετέχω σε μια εξόρμηση; Για την εμπειρία… «για τη φάση»… αυτοπροβολή… επικοινωνία… προσφορά απ’ το περίσσευμα της καρδιάς μου… κ.λ.π. Εκεί είναι που πρέπει να εξετάσουμε τον εαυτό μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν τα βήματά μας σε μια εξόρμηση.

   Κάθε «καλό» δεν είναι εξ ορισμού ευλογημένο και άγιο. Και σίγουρα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Η συμμετοχή μας δεν είναι απαραίτητη σε κάθε εξόρμηση, όπως επίσης δεν πρέπει να αποτελεί αντέρεισμα για την απουσία απ’ τα μαθήματά μας. Από ‘κει και πέρα έχει σχέση με τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας μας.

   Θεωρώ λοιπόν πως αν έχουμε σκεφτεί τα παραπάνω και ώριμα αποφασίζουμε, θα διαπιστώσουμε ότι δεν μας ενοχλεί η συχνότητα των εξορμήσεων αλλά ούτε φοβόμαστε το πιθανό «ρουτίνιασμα»! Κάθε άλλο: οι συχνές εξορμήσεις θα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής σε αυτούς που δυσκολεύονται και κάθε εξόρμηση που υποκινείται από ώριμο ιεραποστολικό ζήλο θα είναι μια πρωτότυπη εμπειρία!

 8. Πράγματι, φέτος υπάρχουν αρκετά νέα μέλη και συμφωνώ στο να εντοπιστούν τα λάθη που γίνονται, προκειμένου να διορθωθούν! Όσο για την των εξορμήσεων ίσως θα ήταν καλό να μειωθούν. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο να δίνουμε το παρόν μας σε όλες. Όποτε μπορεί ο καθένας. Αυτό όμως που θα ήθελα εγώ είναι οι εναλλαγές στις μέρες για να μη χάνουμε π.χ. πάντα το μάθημα της Τετάρτης! Σχετικά τώρα με τη ρουτίνα, νομίζω πως είναι, πράγματι, ένας μεγάλος κίνδυνος. Ωστόσο, όσο συχνά κι αν πηγαίνει κανείς, την ώρα που καλείται να ομολογήσει με συναίσθηση, δεν πρόκειται να βαρεθεί..Εξάλλου, οι μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών μιλούν για ένα ξεχωριστό θάμα σε κάθε εξόρμηση..Αλλά επειδή όντος υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, νομίζω πως αν κάποιος διαπιστώσει κάτι τέτοιο στον εαυτό του, καλό θα ήταν να μειώσει τη συμμετοχή του, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν είναι άξιος ή κάτι τέτοιο. Τέλος, θεωρώ καλό το γεγονός ότι αυξάνονται οι εξορμήσεις αφενός επειδή κάποιος που δε μπορεί να παραστεί σε μία απ’αυτές έχει τη δυνατότητα πολύ σύντομα να το κάνει σε μία επόμενη κ αφετέρου γιατί δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερες σχολές να γνωρίσουν κι έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Αυτές, όμως, είναι οι δικές μου απόψεις, οι οποίες ενδέχεται και να είναι λανθασμένες. Γι’ αυτό ας αποφασίσουν οι υπεύθυνοι. Συγγνώμη… Καλή συνέχεια!

 9. Χαίρετε! Καταρχάς να ευχαριστήσουμε το Θεό που μέχρι τώρα οι εξορμήσεις σας, έχουν πάει πάρα πολύ καλά και να τον παρακαλέσουμε και για μια ανάλογη συνέχεια!
  Θα συμφωνήσω με τον/την SEA_in_Vein «ότι είναι καλύτερο να επισκεφθούμε περισσότερες σχολές κι ας υστερούμε αριθμητικά από το να μην πάμε σε κάποιες σχολές». Οι πολλές και συχνές εξορμήσεις δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να φτιάξει το πρόγραμμά του έτσι ώστε και τα μαθήματα να μην τα χάνει κάθε φορά, αλλά και σε κάποιες εξόρμήσεις να πηγαίνει μέσα στο μήνα. Άλλωστε Fany Vaio να μην ξεχνάμε το φετινό μας σύνθημα «Γρηγορείτε». Σχετικά με το (Β) που αναφέρεις, θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος όχι απαραίτητα μέσα από αυτόν τον διάλογο, αλλά στους υπευθύνους των εξορμήσεων. Γιατί πολλές φορές γίνονται, όπως σωστά αναφέρεις λάθη άγνοιας και είναι καλό να τα αποφεύγουμε.
  Πάντως πολύ ουσιαστική η παρέμβασή σου κυρίως για τους πρωτοετείς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να λησμονούν τα μαθήματά τους και τις σχολές τους για να παραβρίσκονται σε όλες τις εξορμήσεις, αλλά με μια σωστή διαχείριση του προγράμματός τους να τα κάνουν και τα δύο παράλληλα. Και τη σχολή και τις εξορμήσεις.
  Καλή συνέχεια! Καλή δύναμη! Και περιμένουμε σύντομα τις ανταποκρίσεις σας από την επόμενη εξόρμηση!!

 10. Πιστεύω, σχετικα με όσα ειπώθηκαν, ότι το πιο σημαντικό είναι αύτο που αναφέρει ο Ratsas.Δηλαδή πριν απο κάθε εξόρμηση να σκέφτόμαστε το λόγο για τον οποίο θα παμε.Γιατι ενα μεγάλο κίνητρο είναι η παρέα-ειδικα αν είναι μεγαλη όπως συμβαίνει φέτος,Δοξα τον Θεό.Εννοείται ότι δεν είναι κακό να χαίρεσαι που θα δεις τους φίλους σου αλλά να μην χαρακτιρίζει αυτό την παρουσία σου στην εξόρμηση.Την έχω πατήσει για αυτό το αναφέρω…
  Να προσευχόμαστε να μας χαρίζει ο Θεός τη χάρη του ώστε σε κάθε εξόρμηση να πηγαίνουμε για να μεταδώσουμε τη χαρά,την αγάπη,τη προσφορα που πηγάζουν απο την αληθινή πίστη στο Χριστο και το κυριότερο, τη σταθερότητα στη πίστη μας κάτι το οποίο,πιστεύω, περιμένουν οι φοιτητές να δουν και τι πιο ωραίο να το βλέπουν σε συνομιλήκους τους!
  Όσο αναφορα τη συχνότητα των εξορμήσεων απο ότι άκουσα έγιναν αρκετές εξορμήσεις μέσα στο Νοέμβριο επειδη το αντίστοιχο περιοδικό είχε το αρκετά επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα της οικονομικής κρίσης.Στο εξής νομίζω ότι θα είναι πιο αραιές-όχι όμως σε σημείο που να μην προλάβουμε να πάμε σε όλες τις σχολές.Έτσι όταν τελειώνει μια εξόρμηση θα έχεις χρόνο να τη σκεφτεις, να αναλογιστείς τα λάθη που μπορει να έκανες,να αναρωτηθείς τι έπρεπε ή τι θα μπορούσες να απαντήσεις σε κάποια ερωτηση που σε έφερε προ απροόπτου, να κάνεις μια αποτίμηση, ώστε να προετοιμαστείς καλύτερα για την επόμενη.Για αυτό καλό θα ήταν να μην μαθαίνουμε την ημερομηνία εξόρμησης τελευταία στιγμή κάθως και να μας υπενθιμίζεται συνέχεια ώστε να «Γρηγορούμε»…
  Ο Θεός να δώσει να πάμε σε όλες τις σχολές και η κάθε μας εξόρμηση να είναι πραγματική!!!Καλή συνέχεια!

 11. Κατ’ αρχήν να πω ότι ο λόγος που αποφάσισα να δημοσιεύσω αυτό το σχόλιο ήταν για να μετριάσει λίγο τη μονοτονία των θετικών σχολίων, και να δούμε λίγο το θέμα των εξορμήσεων πιο σφαιρικά. Το Β) σκέλος του σχολίου αποφάσισα να το αναφέρω γιατί δεν εξαρτάται μόνο από τους υπεύθυνους το αν θα γίνει κάποια ενημέρωση, αλλά και από εμάς να το ζητήσουμε. Ως προς το Α) μέρος τώρα, θα συμφωνήσω πλήρως με τον Ratsas, μόνο όμως θα σταθώ λίγο στην τελευταία του παράγραφο και συγκεκριμένα σε μία μονοσύλλαβη λέξη: το «αν». Αυτό το «αν» είναι ακριβώς που φοβάμαι, και με αυτό το σκεπτικό πρότεινα να γίνουν οι εξορμήσεις λίγο πιο «βατές» δεδομένου των αρκετών νέων μελών. Και με τη λέξη «βατές» εννοώ και το να μειωθεί η συχνότητά τους, και τέλος πάντων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτός ο ενθουσιασμός να έχει διάρκεια! Να μην αποδειχθεί μια -κοινώς- «φούσκα», κάτι δηλαδή πρόσκαιρο χωρίς ιδιαίτερο βάθος. Επίσης Μιχαήλ(δε χρειάζεται να μου απολογηθείς, το λέω κυρίως για τους υπόλοιπους), το ότι αναφέρω κάτι τέτοιο στην ιστοσελίδα δε συνεπάγεται πως δεν το έχω προτείνει στους υπεύθυνους. Απλώς χρησιμοποιώ το εργαλείο που λέγεται «ιστοσελίδα της ΧΦΔ», για να προβληματίσω ως προς αυτό, ει δυνατόν και κάθε ενεργό μέλος της Δράσης. Γιατί «Δράση» δεν είναι μόνο οι υπεύθυνοι… Είμαστε όλα τα μέλη της! Απλώς οι υπεύθυνοι είναι απαραίτητοι λόγω της πείρας και ενδεχομένως της ικανότητας που διαθέτουν. Άλλο το να μετράει ΜΟΝΟ η γνώμη τους και άλλο το να μετράει ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Υπάρχει εμφανής διαφορά νομίζω…

 12. Ευχαριστώ,γιατί τα σχόλιά σας με έκαναν να ξανασκεφτώ κι εγώ την ουσία της Εξόρμησης και να κάνω και μια αυτοκριτική…
  Μου αρέσει που δεν μας φτάνει το καλό και ψαχνόμαστε για το καλύτερο…!
  Ο Θεός να μας βοηθήσει! Και μακάρι να δωθεί μια ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά και από κοντά!
  Χαίρετε!Ή… «Γρηγορείτε!» κατά άλλους…! 🙂

 13. Χαίρομαι πάρα πολύ να παρακολουθώ μια συζήτηση σαν αυτή! Ενώ βρισκόμαστε σε μια χρονιά όπου, κατά κοινή ομολογία, οι εξορμήσεις διανύουν την καλύτερή τους -τουλάχιστον από την πλευρά του βαθμού συμμετοχής των μελών της ΧΦΔ, αλλά και από άλλες οπτικές- περίοδο εδώ και χρόνια, η παραπάνω συζήτηση φανερώνει έναν πόθο για περαιτέρω βελτίωση!
  Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει αυστηρή την όποια κριτική έγινε. Κι όμως: είναι εμφανές ότι αυτή γίνεται με αγαπητική διάθεση και χωρίς καμιά προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι έως τώρα επιτυχίες. Κάποιες δυσκολίες που έγιναν αντιληπτές, εκφράζονται με στόχο να υπερκεραστούν και κάθε εξόρμηση, έτσι, να κάνει ακόμη επιτακτικότερη την εσωτερική μας «ανάγκη» για δοξολογία σε Εκείνον που τόσο μας βοηθά!
  Και πάλι, πολλά συγχαρητήρια στους υπευθύνους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ