Γάμος-Οικογένεια σήμερα: ανθρώπινη συμβίωση ή ένθεη συμπόρευση;

7
615
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών συναντιόμαστε στο κτίριο “Ο Μέγας Βασίλειος” Μαυρομιχάλη 32) για μια μοναδική ευκαιρία: ακούμε και συζητούμε το θέμα “Γάμος-Οικογένεια σήμερα: ανθρώπινη συμβίωση ή ένθεη συμπόρευση;” με τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αστέριο Χατζηνικολάου, προϊστάμενο της αδελφότητας θεολόγων “Ο Σωτήρ“.

Συνάντηση στις 7:00μ.μ.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένα θέμα που αρκετές φορές είχε (συ)ζητηθεί!
  Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως φέτος η ΧΦΔ μας μας εκπλήσσει πολύ ευχάριστα με την ποσότητα και την ποιότητα των ευκαιρών της!

 2. Ήθελα κι εγώ να το εκφράσω αυτό! Η Δράση μας παίρνει και πάλι τα πάνω της! Φοβερές ευκαιρίες! Πολλή όρεξη βλέπω σε όλες τις υπεύθυνες και αυτό μας χαροποιεί όλες μας! Ζήτω η Χ.Φ.Δ.!!!

 3. …Οφείλω και εγώ να ομολογήσω ότι η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει δυναμικά για την Δράση μας, με ποικίλες και παράλληλα ξεχωριστές ευκαιρίες!!! Και ευτυχώς έχουν μεγάλη ανταπόκριση!!!Μακάρι να συνεχίσει έτσι η χρονιά και η ανταπόκριση να είναι ακόμα μεγαλύτερη! Ειδικά στην ευκαιρία αυτής της Πέμπτης με τον π.Αστέριο δεν πρέπει να λείψει καμία γιατί θα χάσει…!!!

 4. Κάποιες γενικές σκέψεις σχετικές με το θέμα:

  Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρωπίνου προσώπου είναι η μοναδικότητα!
  Η μοναδικότητα του προσώπου γεννά τη διαφορετικότητά του ως προς τα υπόλοιπα ανθρώπινα πρόσωπα.
  Όταν δύο άνθρωποι αποκτούν κάποια σχέση (αδελφική, φιλική, συζυγική) η διαφορετικότητα των προσώπων τους εκδηλώνεται με δύο τρόπους: τη συμπληρωματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
  Η συμπληρωματικότητα υπάρχει όταν ο καθένας αναπτύσσει τη διαφορετικότητά του ελεύθερα και απρόσκοπτα και ταυτόχρονα ωφελείται από τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα του άλλου. Έτσι η μεταξύ τους σχέση, τους οδηγεί πιο κοντά στην πληρότητα.
  Η ανταγωνιστικότητα παρουσιάζεται όταν η εκδήλωση της διαφορετικότητας τους ενός περιορίζει την εκδήλωση της διαφορετικότητας του άλλου. Σε αυτή την περίπτωση εκδηλώνονται δύο δυνάμεις του ανθρώπινου προσώπου: η διάθεση αυτοπροστασίας της ταυτότητας του ιδίου προσώπου από τη μια και η διάθεση επιβολής και αλλοίωσης του ετέρου προσώπου από την άλλη. Η άμυνα και η επίθεση αντίστοιχα.

 5. Η “ομιλία” χθες ήταν υπέροχη. Ο π. Αστέριος ήταν φιλικός, άμεσος και με διάθεση να βοηθήσει στην επίλυση ενός θέματος, που όπως είπε και ο ίδιος, εάν ξεκινήσει στραβά πολύ δύσκολα διορθώνεται στη συνέχεια! Νομίζω ότι έδωσε απαντήσεις σε όλες μας! Εύχομαι να μας δοθούν και άλλες ανάλογες ευκαιρίες για τόσο καίρια θέματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ