Σαλπίζουμε επανάσταση

0
119
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Ξεκινήσαμε πριν 50 χρόνια, στις 5 Νοεμβρίου του 1961, με ένα 8σέλιδο τεύχος γαλάζιο, σχήματος τετραδίου. Το εκδώσαμε σε περίπου 400 αντίτυπα. Ήταν πολύ φτωχό, αλλά πλούσιο σε ελπίδα, σε ενθουσιασμό, σε αγωνιστικότητα. Το κύριο άρθρο του επιγραφόταν: «Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντί με Χριστώ» (Φιλιπ. δ΄ 13). Όσοι ξεκινούσαμε τότε πιστεύαμε απόλυτα στον Αποστολικό αυτό λόγο. Σήμερα τον βλέπουμε πραγματοποιούμενο και δοξάζουμε τον παντοδύναμο Κύριο.

«Η Δράση μας» σαλπίζει πνευματική επανάσταση σ’ όλους τους χώρους σπουδής, αλλά και παντού. Έτσι ξεκίνησε. Καί έτσι συνεχίζει.

  • Σαλπίζει επανάσταση προσφέροντας στον φοιτητικό και επιστημονικό κόσμο συνθήματα ολότελα αντίθετα από εκείνα που του προσφέρουν τα κομματικά έντυπα και τα έντυπα του συρμού. Τα έντυπα που προβάλλουν κάποιους, οι οποίοι ιδρώνουν να ξεθεμελιώσουν ο,τι ελληνικό, ο,τι χριστιανικό, ο,τι αληθινό και άγιο έχουμε ως φυλή και ως έθνος.
  • Σαλπίζει επανάσταση κατά των εντύπων, που στήνουν έντεχνες τρικλοποδιές στην πνευματική πορεία των νέων ανθρώπων, εκμεταλλευόμενα την έφεση του νέου για γνώση.
  • Σαλπίζει επανάσταση κατά της μερίδος του τύπου, που κατευθύνεται από τους καιροσκόπους, που μετέτρεψαν το ευγενές λειτούργημα του δημοσιογράφου σε χρυσοφόρο μετοχή 50%. Αυτοί οι εκδότες και οι αρχισυντάκτες εισφέρουν στη δημοσιογραφία των ημερών μας την ηθική του σαράφη και τους τρόπους του νεκροθάφτη.
  • Σαλπίζει επανάσταση κατά της αυτοαποκαλούμενης «προοδευτικής» κουλτούρας και του δήθεν «προοδευτικού» εντύπου. Τα έντυπα αυτά γράφονται ανάλογα με τις διαταγές ενός λοχία. Κλίνουν επί δεξιά ή επ’ αριστερά ή και δις επί δεξιά ή δις επ’ αριστερά ανάλογα με τα συμφέροντα.
  • Σαλπίζει επανάσταση, γιατί δεν φοβάται να γράψει και να κηρύξει το μήνυμα του Χριστού στην κάθε σελίδα της. Άλλωστε στο εξώφυλλό της έχει το σύμβολο της νίκης, τον Σταυρό, στο κύριο σώμα του οποίου είναι γαντζωμένος ο τίτλος της.

Τα κείμενα της «Δράσεως» εκκλησιολογικά, επιστημονικά, απολογητικά, ιστορικά, εθνικά, όπως και τα τεύχη – αφιερώματα σε ειδικά θέματα, αποτελούν μια εγκυκλοπαιδεία σπάνιας θεματολογίας. Γνωρίζουμε ότι η δύναμη της πέννας είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη της βόμβας. Ότι οι λέξεις μπορεί να μην έχουν πάντα την ακρίβεια των πυροβόλων όπλων, πλήττουν όμως βαθύτερα και ασφαλέστερα. Η αργή επίδρασή τους προκαλεί μεταβολές μεγαλύτερης διαρκείας από εκείνες που προκαλεί η φυσική δύναμη. Γι’ αυτό όσοι φιλοδοξούν να διαφθείρουν ή να καταστρέψουν τον κόσμο ή να υποδουλώσουν λαούς ξοδεύουν αμύθητα ποσά για να κυκλοφορούν τα έντυπά τους και έτσι να προκαλούν ναυάγια ηθικά και να σωριάζουν ερείπια πνευματικά και υλικά. Να γιατί συνεχίζουμε να σαλπίζουμε επανάσταση εναντίον όλων αυτών.

«Η Δράση μας» δοξάζει και ευχαριστεί τον Τρισάγιο Θεό, ο Οποίος την ευλόγησε όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστεί και όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν και συστρατεύθηκαν στους αγώνες της.

Καί τώρα, στο ξεκίνημά μας για τη νέα 50ετία, καλούμε όσους η ψυχή θερμαίνεται από την αγάπη του Χριστού και η καρδιά κτυπάει για βοήθεια των αδελφών μας, να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους στην πνευματική μας επανάσταση. Όταν ο Κύριος βάζει στα χέρια μας όπλα πνευματικά «δυνατά τω Θεώ προς καθαίρεσιν οχυρωμάτων» (Β΄ Κορ. ι΄ 4), όταν μας οδηγεί στο πεδίο της πνευματικής μάχης και σαλπίζει έφοδο, κανείς δεν πρέπει να απουσιάσει, ιδιαίτερα σήμερα. Στούς τόσο κρίσιμους καιρούς για την πατρίδα μας.

Με όπλο λοιπόν τη «Δράση μας» και πεδίο δράσεως σ’ όλους τους χώρους σπουδής, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, και με θούρια «εν τω Θεώ ποιήσωμεν δύναμιν» (Ψαλ.νθ΄ 14) και «πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντί με Χριστώ» (Φιλιπ. δ΄ 13), προχωρούμε με άγιο ενθουσιασμό για τη νέα 50ετία.

Οι δρόμοι εμπρός μας ανοικτοί για λόγο και για δράση με τη «Δράση μας», για να δεχθούν και άλλοι το φως του Χριστού, να το χαρούν και να το ακτινοβολήσουν στον κόσμο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ