Προεπισκόπηση μερικών σελίδων του τεύχους
Περιεχόμενα
- Σε Κυρηναίο (ποίημα)
- Το έλλειμμα (…αυτή την ανάμνηση χρειάζεται όσο τίποτε άλλο για να σβήσει το μέγα έλλειμμα, για να ζήσει ο σημερινός κόσμος…)
- Ο Άγγελος έλαμπε αγαθοσύνη (Διήγημα)
- «Αντίπας ο μάρτυς μου ο πιστός» (Βίος Αγίου μάρτυρος Αντύπα)
- «Κεχριαίος μοναχός» (Ο Γέροντας, για τον οποίο κάνει λόγο ο συντάκτης του παρόντος άρθρου, είναι ο αείμνηστος π. Ευσέβιος Βίττης.)
- Οι οικονομικές ζώνες στο προσκήνιο (Έννοιες και οικονομικοί όροι, γνωστοί εδώ και δεκαετίες, «επιστρατεύονται», για την επίλυση της οικονομικής κρίσης.)
- Η ελπίδα μας (Αυτό το Πάσχα χρειάζεται να γίνει διάβαση πίστης κι ελπίδας στον Αναστημένο – Ζώντα Θεό μας, μέσα από όλες τις μελανές προβλέψεις και απειλές, που τόσο φορτικά πιέζουν τις ψυχές μας…)
- Στάση ζωής (Η συμπόρευση με το Χριστό στο Πάθος είναι πόθος των θεοφιλών ψυχών και καρπός και ακρότης των πνευματικών αγώνων…)
- Προσέγγιση στο Ψαλτήρι (Στίχοι των Ψαλμών – Σταλαγματιές ελπίδος την Μ. Εβδομάδα.)
- Η αλληλεγγύη της Κύπριδος Εκκλησίας (Ο πνευματικός συναγερμός της αγάπης και της αλληλεγγύης που σήμανε η Κύπρις Εκκλησία για το πονεμένο πλήρωμα της Αδελφής Εκκλησίας της Ελλάδος, βρήκε πλούσιο και ευαίσθητο έδαφος στις ψυχές του κυπριακού λαού…)
- Απαντήσεις ως προς την Ανάσταση (Σε πολλές από τις εξαίρετες ομιλίες του ο ιερός Χρυσόστομος έβρισκε ευκαιρία και με το θεόσδοτο ρητορικό χάρισμά του απαντούσε σε καλοδιάθετες απορίες των πιστών, αλλά και σε αντιρρήσεις απίστων ως προς την Ανάσταση του Κυρίου.)
- Αρχετυπικό βίωμα (Ο φόβος του Κυρίου δεν είναι φόβος ανθρώπου. Είναι το αίσθημα εκείνο της ψυχής, όταν βρεθεί μπροστά στην Αλήθεια ατόφια)
- Ο τραγικός Απρίλιος του ᾽44 (Μέχρι τον Απρίλιο του ᾽44 η Κλεισούρα δεν είχε αισθανθεί ιδιαίτερα την παρουσία των Γερμανών. Όμως εκείνη την Άνοιξη τα πράγματα άλλαξαν δραματικά…)
- Γλώσσα ξενίζουσα… (…η χρήση των ξένων φραστικών σχημάτων εξυπηρετεί μόνο την μικροαστική ικανοποίηση ότι είμαστε trendy…)
- Ανάστασις (ποίημα)
- Δέηση (ποίημα)
- Πάσχα ρωμέικο (Ταπεινό κεράκι ευλαβείας και εθνικής ευγνωμοσύνης στον άγιο των Ελληνικών γραμμάτων, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη)
- Συνέντευξη του π. Ιώβ Τάλατς (Δ΄) (Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ηγουμένου π. ᾽Ιώβ Τάλατς, πνευματικού των Ρώσων αστροναυτών. ῾Η συνέντευξη που θα δημοσιευθεί σε συνέχειες αποτελεί απάντηση-καταπέλτη στην κομπάζουσα αθεΐα προβάλλει τον θρίαμβο της πίστης και επιβεβαιώνει τη διαχρονική δύναμη της ᾽Ορθοδοξίας.)
Μόνιμες Στήλες
- Παρεμβάσεις
- Απόψεις και σκέψεις
Τι υπέροχο εξώφυλλο!!!
Μου θυμίζει τη φράση “χαρά Θεού”!!!
ποιός μπορεί ρε παιδιά να μου εξηγήσει γιατί σε ένα περιοδικό που φτάνει σε όλο τον κόσμο προβάλουν με ολοσέλιδη καταχώρηση μια αιμοδοσία που θα γίνει στην αθήνα???
Σε τί μου είναι χρήσιμη εμένα που μένω στην άκρη του κόσμου?
Μακάρι να μαζέψει κόσμο.
Χριστός Ανέστη!
Ίσως είναι μια προσπάθεια να “διαφημίσει” γενικά στο αναγνωστικό κοινό τις αιμοδοσίες καθώς τα λόγια που συνοδεύουν την ανακοίνωση αναφέρονται γενικά στην αιμοδοσία ως πράξη!Επίσης κάπου λέει “Ενημερώστε συγγενείς και φίλους” επομένως κάποιοι από όλο τον κόσμο μπορεί να ευαισθητοποιούν και να στείλουν άλλους Αθηναίους στην αιμοδοσία!
..Xριστός Ανέστη!
Είναι σαν να λες,φίλε μου, ”τι με νοιάζει εμένα η Ιεραποστολή στην Αφρική,αφού βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου;”
Ή κάτι τέτοιο,εν πάση περιπτώση!
Το ίδιο μπορεί να πει και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τής Δράσης(που δεν αφορά την πόλη του) ο ποιοσδήποτε,ε;! 🙂