Καταδικασμένοι σε Αθανασία

  0
  29
  Εκτύπωση Εκτύπωση
  1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
  Loading...

  Οι άνθρωποι καταδίκασαν το Θεό σε θάνατο. Με την Ανάστασή του τους καταδίκασε σε αθανασία. Αντί των χτυπημάτων που δέχτηκε, ο Θεός ανταπέδωσε αγκαλιές, αντί των προσβολών ευλογίες, αντί του θανάτου, αθανασία. Ποτέ οι άνθρωποι δεν έδειξαν περισσότερο μίσος προς το Θεό από όταν τον σταύρωσαν και ο Θεός δεν έδειξε ποτέ την αγάπη Του προς τους ανθρώπους περισσότερο από όταν αναστήθηκε. Η ανθρωπότητα θέλησε να κάνει το Θεό νεκρό, αλλά ο Θεός, με την Ανάστασή Του, έκανε τους ανθρώπους ζωντανούς. O εσταυρωμένος Θεός αναστήθηκε την τρίτη ημέρα και με αυτόν τον τρόπο σκότωσε το θάνατο! Δεν υπάρχει πια θάνατος. Η αθανασία περιβάλλει τον άνθρωπο και ολόκληρο τον κόσμο του.

  Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, η φύση του ανθρώπου οδηγείται αμετάκλητα προς το δρόμο της αθανασίας και η ανθρώπινη φύση γίνεται καταστρεπτική για τον ίδιο το θάνατο. Γιατί μέχρι την Ανάσταση του Χριστού, ο θάνατος ήταν καταστρεπτικός για τον άνθρωπο. Από την Ανάσταση του Χριστού, η ανθρώπινη φύση γίνεται καταστρεπτική για το θάνατο. Αν ο άνθρωπος ζει με την πίστη του Αναστημένου Θεανθρώπου, ζει υπεράνω του θανάτου, είναι άπιαστος γι’ αυτόν, ο θάνατος είναι κάτω από τα πόδια του ανθρώπου. Πού σου θάνατε το κέντρον; Πού σου άδη το νίκος; Και όταν ένας άνθρωπος που πιστεύει στο Χριστό πεθαίνει, εκδύεται μόνο το σώμα του, όπως τα ενδύματά του, το οποίο θα ντυθεί πάλι την ημέρα της Τελικής Κρίσεως.

  Πριν από την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ο θάνατος ήταν η δεύτερη φύση του ανθρώπου: η ζωή ήταν πρώτη και ο θάνατος ήταν δεύτερος. Ο άνθρωπος εξοικειώθηκε με το θάνατο σαν κάτι φυσικό. Αλλά μετά από την Ανάστασή του ο Κύριος τα άλλαξε όλα: όπως ήταν απλά φυσικό μέχρι την Ανάσταση του Χριστού, ότι οι άνθρωποι ήταν θνητοί, έτσι μετά από την Ανάσταση του Χριστού είναι φυσικό ότι οι άνθρωποι έγιναν αθάνατοι.

  Μέσω της αμαρτίας, ο άνθρωπος γίνεται θνητός και φθαρτός, με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, γίνεται αθάνατος και αιώνιος. Σε αυτό βρίσκεται η αντοχή, σε αυτό βρίσκεται η δύναμη, σε αυτό βρίσκεται η ισχύς της Ανάστασης του Χριστού. Χωρίς την Ανάσταση δεν υπάρχει Χριστιανισμός. Ανάμεσα στα θαύματα, αυτό είναι το μέγιστο. Όλα τα άλλα θαύματα αρχίζουν και τελειώνουν με αυτό. Από αυτό βλάστησε η πίστη και η αγάπη και η ελπίδα και η προσευχή και η αγάπη προς το Θεό.

  από το βιβλίο «Philosophical Cliffs»

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ