Από τις ευχές που μας στέλνετε για τα 50χρονα της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης

0
153
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω επώνυμες ευχετήριες επιστολές από παλαιά μέλη της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης», που θέλησαν να συνεορτάσουν μαζί μας για τα 50χρονά μας!

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος

«Χριστιανική Φοιτητική Δράση»
Αθήνα

Αγαπητοί μου,

Χαίρομαι για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως», την οποία έζησα στα πρώτα βήματά της, κατά τη δεκαετία του 1960, ως φοιτητής.

Μεγάλη, θαυμαστή και θεοφιλής η δραστηριότητα και προσφορά της, στον ευλογημένο χώρο της Εκκλησίας μας. Ορθόδοξη η μαρτυρία των νέων μας και καλή η ομολογία τους, με συνέπεια, αυθεντικότητα, ζήλο και παρρησία και εν αγάπη πολλή, προς τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απολαμβάνω το καλοκαίρι τις μεγάλες και χαριτωμένες συντροφιές των φοιτητών και φοιτητριών της «Δράσεως», στις όμορφες Κατασκηνώσεις των επιβλητικών Τζουμέρκων, στο Άνω Αθαμάνιο Άρτης.

Ευχή μου και προσευχή μου, να σας ευλογεί ο Πανάγαθος Θεός πλουσίως και να χαρίσει πολλές πεντηκονταετίες ταπεινής διακονίας και προσφοράς, προς πνευματικήν οικοδομήν των νέων και δόξαν της Εκκλησίας.

Μετ’ ευγνωμόνων ευχαριστιών

Και εγκαρδίων ευχών

+ ο Άρτης Ιγνάτιος


— — — — — — — — — — — — — — — —


Λίαν αγαπητά μέλη της Χ.Φ.Δράσεως!

Παρακολουθώ χρόνια τώρα την δράση σας. Και χαίρομαι γι’ αυτήν. Ευχαριστώ πολύ που μου στέλνετε το ωραίο περιοδικό σας. Έλαβα και το πρόσφατο CD και άκουσα τους αρμονικώς εκτελεσμένους ύμνους.

Σήμερα θέλω να σας συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου για την πεντηκονταετία ευλογημένης δράσεως, που πέρασε.

Χθες (σημ. Κυριακή 21 Νοεμβρίου) ξεκίνησα από τον Διόνυσο, όπου μένω, για να έλθω στον εορτασμό, αλλά, λόγω εκτάκτου εμποδίου, ματαιώθηκε ο ερχομός μου. Ήμουνα όμως νοερά μαζί σας. […]

Με αγάπη Χριστού και ευχές
Ἠλίας Οἰκονόμου, ομότιμος Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α.

— — — — — — — — — — — — — — — —

Αγαπητοί μου,

Με ευγνωμοσύνη προς τους τότε υπεύθυνους θυμάμαι ότι, στα δύσκολα φοιτητικά χρόνια μας (1967- 1972) η Χ.Φ.Δ. ήταν πνευματική ενίσχυση για μας και ελπίδα για την πατρίδα μας (την ελεύθερη και για τα σκλαβωμένα μέρη της — ιδιαίτερα της Κύπρου που είναι ο τόπος καταγωγής μου· μην ξεχνάμε τους δύο ήρωες Μιχάλη Ζένιο και Σταύρο Καμιτζή, πρώην μέλη της Χ.Φ.Δ), διότι αυτή εμπνεόταν από τον Πανάγαθο και Παντοδύναμο Ιησού Χριστό. Μ’ αυτή την θεία έμπνευση εύχομαι να συνεχίσει την πορεία της η Χ.Φ.Δ. για να βοηθάει τα νιάτα να γίνονται ήρωες και άγιοι για την πατρίδα τους και την ορθοδοξία. Με λύπη που δεν θα παρίσταμαι σωματικά (αλλά νοερά θα είμαι) στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Χ.Φ.Δ., απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό «εν Κυρίω» προς όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και υπεύθυνους της Χ.Φ.Δ.

Κάνιας Σταύρος
Προϊστάμενος Γραφείου Β/μιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Αττικής

— — — — — — — — — — — — — — — —

Υπήρξες το θερμοκήπιο πολλών ψυχών και της δικής μας. Το πανεπιστήμιο της χριστιανικής ζωής. «Εγνώρισάς μοι οδούς ζωής». Μας έμαθες να πιστεύουμε στο Χριστό. «Και ημείς πιστεύομεν διό και λαλούμεν». Λάλει και μη σιωπήσεις τα θαυμάσια του Κυρίου. Αιωνία η μνήμη των κεκοιμημένων πατέρων, μητέρων και αδελφών ημών. Εύχου υπέρ των απανταχού Δρασσιτών. Εσαεί ευγνώμονες.

Με όλη μου την αγάπη, και τον αδελφικό ασπασμό
Κυριακούλα Γούσιου-Σαββίδου και οι συν εμοί 10.

— — — — — — — — — — — — — — — —

Αγαπητή μου “Δράσις”, νιώθω την ανάγκη να σας γράψω λίγα λόγια, γιατί δεν θα μπορώ να παραστώ στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από της ιδρύσεώς σας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αξέχαστες στιγμές που περνούσα κάθε Κυριακή στον κύκλο, με τις κυκλάρχισσές μας να μας αναλύουν τα τόσα βαθιά νοήματα της πίστεώς μας, τις οποίες είχα σαν πρότυπο. Και όχι μόνο αυτό, άλλα και μετά τον κύκλο, τον χρόνο που μας αφιέρωναν, ακούγοντας αυτά που μας απασχολούσαν και δίνοντάς μας τις καλύτερες συμβουλές με την θεία φώτιση που είχαν.

Ως επίσης και τις ομιλίες του πατρός Μιχαήλ και άλλων σπουδαίων ανθρώπων, οι οποίες ένιωθες σαν να σου μιλούσε ο ίδιος ο Χριστός στην ψυχή σου, όπου φεύγοντας από την αίθουσα ένιωθα όσο πότε πιο δυνατή.

Το αποκορύφωμα ήταν η τελετή αποφοίτησης στην Θεοσκέπαστη, η οποία μας είχε κατακλύσει από δέος και συγκίνηση, από την μια γιατί παίρναμε το πτυχίο μας και από την άλλη, γιατί έπρεπε να αλλάξουμε ζωή και να επιστρέψουμε στα πάτρια εδάφη μας (Κύπρος).

Ούτε τις πνευματικές φιλίες που έχω κάνει με ανθρώπους της “Δράσης” δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω, οι οποίοι για εμένα είναι το άλας της γης, και χάρη σε αυτούς λέω ότι ακόμη έχω λόγο να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο.

Με αληθινή αγάπη,
Μαρία Χαραλάμπους, Κύπρος

— — — — — — — — — — — — — — — —

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας! Συνεχίστε να μας στέλνετε με τον τρόπο που προτιμάτε, με το συμβατικό ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η παρούσα ανάρτηση θα συμπληρώνεται με νέες επιστολές.