Είναι έγκλημα να μην είσαι πλεονέκτης

  1
  60
  Εκτύπωση Εκτύπωση
  1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
  Loading...

  Μέχρι πότε θα είμαστε άνθρωποι ολίγων πνευματικών ενδιαφερόντων, μέχρι πότε θα είμαστε πτωχοί; Ο ουρανός είναι μπροστά μας και μας προσφέρεται κι εμείς στρέφουμε τα ενδιαφέροντά μας στη γη; Η βασιλεία των Ουρανών είναι δική μας κι εμείς προτιμούμε τη φτώχεια του κόσμου; Η αθάνατη ζωή είναι κληρονομιά μας κι εμείς χάνουμε το χρόνο μας για ξύλα, λιθάρια και χωράφια;

  Γϊνε πλούσιος, αυτό θέλω για σένα. Γϊνε πλεονέκτης και άρπαξε τη βασιλεία του Θεού. Σ’ αυτή την αρπαγή δεν υπάρχει μομφή. Σ’ αυτή την περίπτωση έγκλημα είναι να μην είσαι πλεονέκτης. Εδώ κατηγορείται εκείνος που δεν αρπάζει. Η βασιλεία του Θεού – λέει η Αγία Γραφή – βιάζεται και την κληρονομούν όσοι την αρπάζουν. Σ’ αυτέ τις περιπτώσεις γίνε βιαστής άρπαγας. Δεν ελαττώνεται εκείνο που αρπάζεις. Γιατί ούτε η αρετή, ούτε η ευσέβεια, ούτε η βασιλεία των Ουρανών διατρέχουν κίνδυνο να ελαττωθούν.

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πραγματικά δεν έχει σημασία να ασχολούμαστε με τα υλικά πράγματα,γιατί αυτά μας αποχαυνώνουν και μας προσκολούν στη γη.Αντίθετα τα πνευματικά αγαθά μας ανεβάζουν ψυχικά και μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην Βασιλεία των Ουρανών και στην απόλαυση των επουρανίων αγαθών.Είμαστε ταξιδιώτες,ξένοι,άγνωστοι,περαστικοί σε αυτή τη γη από τη στιγμή που ο Θεός μας χάρισε την αθάνατη ζωή και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με πολλή ταπείνωση και αγάπη για να κερδίσουμε την αιώνιο ζωή.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ