Έγραψαν για τον ιστοχώρο μας…

6
51
Εκτύπωση Εκτύπωση
1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (καμία αξιολόγηση προς το παρόν)
Loading...

Μη μου πεις “δεν χρησιμοποιώ το διαδίκτυο”. Δύσκολα θα σε πιστέψω. Άλλωστε, για κάθε φοιτητή δεν είναι πια — δυστυχώς ή ευτυχώς — θέμα επιλογής η χρήση του. Είναι κάτι το επιβεβλημένο, υποχρεωτικό – απαραίτητο, κομμάτι της ζωής μας αν προτιμάς. Τουλάχιστον για τους περισσότερους.

Άρα λοιπόν, δεν μπορεί, κι εσύ με κάποιο τρόπο έχεις πρόσβαση, αθέλητα ή μη. Και ζεις μαζί με τον – καλό σου φίλο πλέον – φυλλομετρητή (browser) σου την αγωνία — “θα προλάβω;” —την παράδοση της εργασίας, τον προβληματισμό για τη δήλωση μαθημάτων, τη χαρά για το μάθημα που πέρασες, την ξεκούραση και την ψυχαγωγία που σου προσφέρουν οι αμέτρητες εφαρμογές του.

Αρκούν αυτά; Μη βιάζεσαι ν’ απαντήσεις καταφατικά.

Όχι, δεν αρκούν. Καθημερινά βρίσκεσαι ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Δεν είδα κάτι να λες για επικοινωνία. “Δίκιο έχεις, το ξέχασα. Έχω και messengers και κάνα-δυο προσωπικά blogs και άλλα. Και επικοινωνώ με φίλους, γνωστούς και άγνωστους έτσι”.

Ωραία. Άκου ή καλύτερα δες και τη δική μου πρόταση. Ή μάλλον, την πρόταση πολλών περισσοτέρων. Φέτος, από το Σεπτέμβρη έως το Μάιο, σε όλο το ακαδημαϊκό έτος δηλαδή, 42.881 αδελφοί μας, από διάφορα κράτη διαμονής, επέλεξαν να επισκεφθούν το δικό ΜΑΣ χώρο. Ένα χώρο γεμάτο ΔΡΑΣΗ. Διαδικτυακό χώρο εννοώ. Τον επισκέφθηκαν 114.642 φορές συνολικά, με τους περισσότερους να τον ανακαλύπτουν όχι τυχαία, αλλά μετά από αναζήτηση. “Ξόδεψαν”, για να διαβάσουν τις σελίδες του, παραπάνω από 331.697 “κλικ”.

Χώρες προέλευσής τους; Ξεχωρίζουν στην πρώτη δεκάδα, μετά από Ελλάδα και Κύπρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ναι, η Δράση είναι και εκεί! Χάρη στον πρόσφατα ανανεωμένο διαδικτυακό της τόπο. Μια προσπάθεια φοιτητών της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης από όλη την Ελλάδα, να διαδώσουν μέσα από τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας το μήνυμα του Χριστού, αλλά και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους ίδιων ιδανικών και στόχων.

Οτιδήποτε πνευματικό–κοινωνικό–νεανικό μας απασχολεί, υπάρχει ο δικός μας χώρος όπου θα βρούμε απαντήσεις, απόψεις και, το πιο σημαντικό, θα θέσουμε νέους προβληματισμούς. Και όχι μόνο αυτά… εκεί θα βρεις ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις μας, ανταποκρίσεις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, θα μάθεις για τις εκδόσεις μας και…, εντάξει, δεν έχει νόημα να τα πω όλα εδώ. Καλύτερα να τα δεις “ιδίοις όμμασιν”.

“Λοιπόν;”, ρωτάς. Λοιπόν… μην το σκέφτεσαι. Μέσα στα χιλιάδες καθημερινά “κλικ”, άσε λίγες στιγμές ελεύθερες και πληκτρολόγησε αυτό. Οκτώ γράμμα και δύο τελείες: www.xfd.gr.

Σου το συνιστούν 42.881 φίλοι.

Ας είσαι εσύ ο υπεύθυνος για την αλλαγή του τελευταίου ψηφίου από “1” σε “2”!

Φιλικά,

Math-ητής, Φοιτητής Μαθηματικών Αθηνών

Σημείωση

Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2009 – 18 Μαΐου 2010 και αναλυτικά έχουν ως εξής:
114.642 Visits
491.390 Pageviews
331.697 Unique Views
42.881 Absolute unique visitors

Περιοδικό «Η Δράση μας», Οκτώβριος 2010

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συγχαρητήριαααα!!! Μακάρι το site να γίνει πόλος έλξης ώστε να «μαγνητισθούν» όλο και περισσότερα παιδιά και να αναζωογονηθούν από το οξυγόνο του Χριστού!

 2. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που αγκαλιάζετε τόσο καιρό τον (ανανεωμένο) ιστοχώρο μας και έχετε συμβάλει στην καλή πορεία και ζωντανή παρουσία του στον παγκόσμιο ιστό. Ο ιστοχώρος δημιουργήθηκε και συντηρείται από φοιτητές για φοιτητές (πρωταρχικά)· είναι δηλαδή ο δικός μας χώρος, ο χώρος των μελών και φίλων της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης».

  Το μέγεθος του ιστοχώρου έχει ξεπεράσει τις 1.000 σελίδες σε μοναδικό περιεχόμενο και 480 από σας (και καθημερινώς αυξάνονται) έχουν «επισημοποιήσει» τη σχέση τους με τον ιστοχώρο κάνοντας την εγγραφή τους.

  Θέλουμε πολύ να μοιραζόμαστε εδώ τις εμπειρίες μας από τις δραστηριότητες της Δράσης από όλη την Ελλάδα, να ανταλλάσσουμε ιδέες, να ερχόμαστε σε κάποια επαφή, κόντρα στις χιλιομετρικές αποστάσεις που μας χωρίζουν.

  Αγαπητοί επισκέπτες και μέλη,

  Περιμένουμε πάντοτε τις προτάσεις και ιδέες σας για τη βελτίωση του ιστοχώρου. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να συζητηθεί σαν ιδέα, μπορείτε εκτάκτως να το καταθέσετε εδώ σαν απάντηση, κι αν όντως είναι αξιόλογο, θα δημοσιευθεί και θα μπορεί να συζητηθεί. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση όλων σας: http://www.xfd.gr/contact

 3. Επανέρχομαι σε μία παλαιότερη πρόταση:

  Εφόσον υπάρχουν 480 μέλη, πολλά εκ των οποίων ενεργά, εν οις και μερικοί που διατηρούν προσωπικό ιστολόγιο ή κατέχουν εγνωσμένες συγγραφικές δεξιότητες, γιατί να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να υποβάλλουν ένα κείμενο της δικής τους γραφίδας ή επιμέλειας για να κριθεί και να δημοσιευθεί στον ιστοχώρο;

  Γιατί να μην υπάρχει μία φόρμα υποβολής άρθρων προς δημοσίευση, όπου θα μπορούμε να «θέσουμε νέους προβληματισμούς» μέσα από ένα κείμενο, το οποίο στη συνέχεια θα το κρίνει κάποια συντακτική επιτροπή και αν θεωρηθεί συναφές με το περιεχόμενο του ιστοχώρου (όπως είναι ή όπως το θέλουμε) και άξιο προς δημοσίευση, να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι οι επισκέπτες του xfd.gr;

  Έχει αποδειχθεί ότι αυτό που έκανε αυτό τον ιστοχώρο να πάει μπροστά είναι η συλλογικότητα κάποιων λειτουργιών του, και δη του σχολιασμού. Γιατί να μην υπάρξει αυτή η συλλογικότητα και στα κείμενα, όπου τελευταία παρατηρείται μία χαρακτηριστική μονομέρεια;

 4. Μπράβο, συγχαρητήρια!!

  Πολύ καλή η δουλειά που γίνεται…

  Συγχαρητήρια σε όλους και χαιρετισμούς σε όλους του Δρασίτες και πιο πολύ τον φίλο μου τον Μηνά…

 5. Νομίζω πως η ιδέα του Γεωργίου Φ.Κ είνα πολύ καλή…
  θα ήθελα αν γινόταν να ανεβάσετε ένα κείμενο σχετικό με την ομοιοπαθητική. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα για το οποίο πολλοί αναρωτιούνται ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας, καθώς και μια εναλλακτική μέθοδος στην οποία πολλοί καταφεύγουν.

 6. Πρόσφατα ξεπεράσαμε το ορόσημο των 1.000.000 προβολών σελίδας από τα μέσα Δεκεμβρίου 2008 (ριζική ανανέωση ιστοχώρου). Σύντομα μάλιστα θα ξεπεραστεί και ο αριθμός των 100.000 απόλυτα μοναδικών επισκεπτών.

  Σας ευχαριστούμε!

  (Πηγή των στατιστικών στοιχείων είναι το Google Analytics.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ